De WordPress basis biedt al enkele jaren een basis Resource Hints API. Deze API kan worden gebruikt om bepaalde bronnen die geladen worden op je WordPress website te prefetchen of prerenderen. Hoewel prefetch nuttig kan zijn voor bijvoorbeeld scripts van derden, gaat prerender nog verder door de bron te verwerken en alvast rendering buiten beeld uit te voeren.

WordPress Performance Team

WordPress heeft afgelopen jaren een speciaal WordPress Performance Team opgericht waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de snelheid van WordPress. Eén van de meest gehoorde nadelen van WordPress is de snelheid. Niet geheel terecht omdat het afhankelijk is van veel factoren zoals bijvoorbeeld hosting en aantal plugins. En het WordPress thema niet te vergeten!

Speculative loading wordpress

Speculative Loading plugin

Het WordPress Performance team heeft samen met specialisten van Google een plugin ontwikkelt die gebruik maakt van de Resource Hints API. In de basis betekent dit dat een webpagina die achter een link zit alvast ingeladen wordt inclusief scripts voordat iemand op de hyperlink klikt. Je kunt je voorstellen dat het daardoor lijkt alsof de website instant laadt bij het klikken op een link.

De plugin is gratis te downloaden vanuit de WordPress Repository. Meer uitleg over deze snelheids ontwikkeling vind je bij WordPress zelf en ook Kinsta heeft een artikel over Speculative Loading in WordPress geschreven.

Na installatie van de plugin hoef je in principe niets in te stellen. Je vind eventuele extra opties onder de Lezen instellingen van de website.

Speculative Loading

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.