Deactiveren van de thema- en plugin-editor in WordPress met disallow_file_edit

De thema- en plugin-editor binnen het WordPress-dashboard biedt gemakkelijke toegang tot de broncode van je thema’s en plugins. Hoewel dit handig kan zijn voor snelle aanpassingen, brengt het ook beveiligingsrisico’s met zich mee, vooral als meerdere mensen toegang hebben tot je admin-gebied. In dit artikel bespreken we hoe je de thema- en plugin-editor kunt deactiveren door gebruik te maken van de DISALLOW_FILE_EDIT constante.

Waarom zou je de editor willen deactiveren?

De inbegrepen editor kan een gemakkelijk doelwit zijn voor hackers als zij toegang krijgen tot je WordPress-dashboard. Bovendien kan een verkeerde aanpassing in de code je website volledig onbruikbaar maken. Het deactiveren van deze functie verhoogt dus je websitebeveiliging en vermindert risico’s.

Wat is disallow_file_edit?

DISALLOW_FILE_EDIT is een constante die je kunt instellen in het wp-config.php bestand van je WordPress-website. Door deze op true te zetten, schakel je de mogelijkheid uit om thema’s en plugins te bewerken via de WordPress admin.

Om de DISALLOW_FILE_EDIT constante te implementeren, moet je het wp-config.php bestand bewerken. Dit bestand is te vinden in de hoofdmap van je WordPress-installatie.

Voeg de volgende regel toe om de editor te deactiveren: “define(‘DISALLOW_FILE_EDIT’, true);”.

Alternatieve methoden

Naast het bewerken van wp-config.php zijn er plugins beschikbaar die dezelfde functionaliteit bieden. Deze kunnen handig zijn als je niet comfortabel bent met het bewerken van bestanden.

Het deactiveren van de thema- en plugin-editor in WordPress is een slimme beveiligingsmaatregel die het risico op ongeautoriseerde wijzigingen en potentiële hacks vermindert. Door de DISALLOW_FILE_EDIT constante toe te voegen aan je wp-config.php bestand, kun je deze functie eenvoudig uitschakelen en je website een stukje veiliger maken.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.