Updraft backup plugin WordPress

Het is essentieel om regelmatig back-ups te maken van je WordPress website. Of het nu gaat om technische storingen, cyberaanvallen of simpelweg menselijke fouten, gegevensverlies is een reële dreiging. Een van de meest populaire en betrouwbare oplossingen voor deze uitdaging is de WordPress back-up plug-in met de naam UpdraftPlus.

UpdraftPlus: WordPress Backup & Migration Plugin

Wat is UpdraftPlus?

UpdraftPlus is een van de best gewaardeerde en meest gedownloade back-up plug-ins voor WordPress. Het biedt een uitgebreide set functies die zowel beginnende als gevorderde WordPress-gebruikers in staat stelt om eenvoudig en efficiënt back-ups te maken en te herstellen.

Belangrijkste functies van UpdraftPlus

  1. Geautomatiseerde back-ups: UpdraftPlus biedt de mogelijkheid om back-ups te plannen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Of je nu dagelijks, wekelijks of maandelijks back-ups wilt maken, UpdraftPlus kan het allemaal.
  2. Handmatige back-ups: Naast geautomatiseerde back-ups, kan UpdraftPlus ook handmatige back-ups uitvoeren. Dit is vooral handig als je grote wijzigingen aan je website gaat aanbrengen en je een back-up wilt maken voordat je begint.
  3. Opslag op externe locaties: UpdraftPlus ondersteunt een breed scala aan externe opslagopties, waaronder Google Drive, Dropbox, Amazon S3, en meer. Dit betekent dat zelfs als je webserver problemen ondervindt, je altijd toegang hebt tot je back-ups.
  4. Snel herstel: In het geval dat je je website moet herstellen, maakt UpdraftPlus het proces eenvoudig. Met een paar klikken kun je je website terugzetten naar de laatste back-up.
  5. Incrementele back-ups: Een functie die vooral handig is voor websites met veel data. In plaats van telkens een volledige back-up te maken, maakt de incrementele back-up alleen een back-up van de wijzigingen sinds de laatste volledige back-up. Dit bespaart opslagruimte en vermindert de belasting op je server.

UpdraftPlus Premium

Naast de gratis versie biedt UpdraftPlus ook een Premium versie met extra functies en voordelen. Deze bevat o.a. meerdere back-upbestemmingen, migratie- en kloontools, geavanceerde rapportage, en meer ondersteuning.

Een belangrijk aspect van UpdraftPlus is de gebruiksvriendelijkheid. Hoewel het een scala aan geavanceerde functies biedt, is het eenvoudig te installeren en te configureren, zelfs voor beginners. Het beschikt over een intuïtieve interface, waarbij elke functie duidelijk is gelabeld en beschreven, waardoor gebruikers het gemakkelijk kunnen navigeren en de plug-in naar wens kunnen aanpassen.

De mogelijkheid om je back-ups op te slaan op verschillende externe opslaglocaties is een functie die extra veiligheid biedt. In het geval van een storing van je webhosting, kun je erop vertrouwen dat je back-ups veilig zijn opgeslagen op een externe locatie. Bovendien kun je met UpdraftPlus je back-ups versleutelen voor extra beveiliging.

Backup herstellen met UpdraftPlus

Als het gaat om het herstellen van je website, maakt UpdraftPlus het proces pijnloos. Het biedt een one-click herstelfunctie, waardoor je in geval van een calamiteit snel je website kunt herstellen naar de meest recente back-up.

Voor grotere websites biedt de incrementele back-upfunctie een efficiënte oplossing. In plaats van telkens een volledige back-up te maken, maakt deze functie alleen back-ups van de wijzigingen die zijn aangebracht sinds de laatste back-up. Dit bespaart niet alleen opslagruimte, maar vermindert ook de belasting op je server.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.