Aangepaste viewport instellen in het Flatsome thema

Wanneer je een website of webwinkel in WordPress ontwikkelt of aanpast, kan het soms nodig zijn om de viewport te forceren om een ​​bepaald gedrag op mobiele apparaten te bereiken. In het geval van het Flatsome thema, kan dit worden bereikt door aangepaste code toe te voegen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Wat is een viewport?

Een viewport is het zichtbare gebied van een webpagina op een displayapparaat. Het bepaalt hoe de inhoud op verschillende schermen en apparaten wordt geschaald en weergegeven. Het forceren van de viewport kan nuttig zijn om een ​​betere gebruikerservaring op mobiele apparaten te garanderen.

Stap voor stap: viewport forceren in Flatsome

  1. Toegang tot code: Open je functions.php bestand van je thema of gebruik een plug-in zoals Code Snippets. Dit bestand wordt meestal gevonden in de themamap van je WordPress installatie.
  2. Code toevoegen: Voeg de volgende code toe aan je functions.php bestand of als een nieuw snippet via Code Snippets:
function flatsome_allow_mobile_zooming(){
   print ' ';
   print "n";
}

add_action( 'wp_head' , 'flatsome_allow_mobile_zooming', 9999999 );

Deze code zal de viewport tag in de head sectie van je website plaatsen, waardoor gebruikers kunnen in- en uitzoomen op mobiele apparaten.

Sla de wijzigingen op en bekijk je website op een mobiel apparaat om te controleren of de veranderingen succesvol zijn doorgevoerd.

Tips voor viewport aanpassingen

  • Het is essentieel om back-ups van je website te maken voordat je wijzigingen in de code aanbrengt, om eventueel gegevensverlies te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de toegevoegde code geen conflicten veroorzaakt met andere functies of plug-ins op je website.
  • Als je niet comfortabel bent met het rechtstreeks wijzigen van themabestanden, overweeg dan om een ​​child-theme te gebruiken of vraag hulp aan een WordPress ontwikkelaar.

Het forceren van de viewport in het Flatsome thema kan helpen om een ​​meer responsieve en gebruiksvriendelijke ervaring te creëren op mobiele apparaten. Door de bovenstaande stappen te volgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je de viewport van je website eenvoudig aanpassen en optimaliseren.

Je kunt het Flatsome thema hier aanschaffen*

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.