Herken jij het? Je hebt een nieuwe website en deze is na een maand nog compleet niet te vinden in de zoekresultaten van Google. Zelfs als je site:jouwsite.nl in Google intoetst krijg je geen enkel resultaat. Als wij deze vraag krijgen dan is er eigenlijk maar één pagina in WordPress waar wij direct naartoe gaan: Instellingen en vervolgens Lezen. De kans is namelijk heel erg groot dat het vinkje aan staat bij ‘Zoekmachines ontmoedigen om deze site te indexeren’.

WordPress dashboard website indexeren vinkje

Nee, het is geen garantie dat je website direct gevonden wordt als dit vinkje uit staat. Maar je vraagt aan alle zoekmachines hiermee om vooral jouw website niet te indexeren. Prima voor een staging-website waar je aan het testen bent of een nieuwe locatie waar je aan het bouwen bent, maar een enorme fout voor een live WordPress website die je het liefst op positie 1 in Google ziet komen.

Als je snel wilt zien of een website dicht staat voor indexatie dan kun je gebruik maken van de Chrome extensie SeeRobots. Kun je direct vanuit de browser door middel van kleuren zien wat de indexeringsstatus is.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.