Herken jij het? Je hebt een nieuwe WordPress website en deze is na een maand nog compleet niet te vinden in de zoekresultaten van Google. Zelfs als je site:jouwsite.nl in Google intoetst krijg je geen enkel resultaat.

Zoekmachine zichtbaarheid vinkje

Als wij deze vraag krijgen dan is er eigenlijk maar één pagina in WordPress waar wij direct naartoe gaan: Instellingen en vervolgens Lezen. De kans is namelijk heel erg groot dat het vinkje aan staat bij ‘Zoekmachines ontmoedigen om deze site te indexeren’.

WordPress dashboard website indexeren vinkje

Zoekmachines ontmoedigen om deze site te indexeren

Nee, het is geen garantie dat je website direct gevonden wordt als dit vinkje uit staat. Maar je vraagt aan alle zoekmachines hiermee om vooral jouw website niet te indexeren. Prima voor een staging-website waar je aan het testen bent of een nieuwe locatie waar je aan het bouwen bent, maar een enorme fout voor een live WordPress website die je het liefst op positie 1 in Google ziet komen.

SeeRobots Chrome extensie

Als je snel wilt zien of een website dicht staat voor indexatie dan kun je gebruik maken van de Chrome extensie SeeRobots. Kun je direct vanuit de browser door middel van kleuren zien wat de indexeringsstatus is.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.