1: Kostentechnisch interessant

Een groot voordeel van Themeforest thema’s zijn de kosten. Gemiddeld is de prijs op Themeforest 60 euro per themalicentie die je voor één website mag gebruiken. Dan heb je alleen nog stukje hosting nodig waar je WordPress op kunt installeren en dan kun je direct aan de slag met het ontwikkelen van je website.

2: Snelheid bij ontwikkelen van de website

Als webdesigner kun je dus snel aan de slag met het bouwen van de website. Afhankelijk van de keuze om wel of geen design te maken kun je ook nog tijd winnen. Uiteraard is het ook hier van belang dat je de wensen en eisen van de klant op een rijtje hebt en dat het duidelijk is wat de klant wil. Dit kan gaan over het gebruik van fonts, beeldmateriaal en de indeling van de pagina’s.

Veel Themeforest thema’s hebben diverse demo’s beschikbaar waar je samen met de klant naar kunt kijken. Een van de eerste vragen die wij stellen bij de intake van nieuwe klanten is daarom ook: kun je ons aangeven wat voor websites jou aanspreken? Op basis hiervan kunnen wij adviseren welk thema er ingezet kan gaan worden om de website te ontwikkelen.

Op deze manier zou je ervoor kunnen kiezen om het ontwikkelen van een design te minimaliseren of helemaal over te slaan en live te ontwikkelen met een aantal revisierondes. Daarmee bespaar je tijd en ook geld.

Gelukkig is het geen enkel probleem om ook in deze Themeforest thema’s alles op maat te stylen. Wij doen dit regelmatig voor onze klanten. Recente voorbeelden hiervan vind je in ons portfolio voor de website van Vinkacademy.nl en de WooCommerce webshop van Ookinhetpaars.nl. Het design is bij ons aangeleverd in PDF en wij hebben dit met behulp van het Avada en Flatsome thema en een aantal custom templates omgezet naar de websites die er nu staan.

3: Eenvoudig zelf aan te passen

Een voordeel bij Themeforest thema’s is daarnaast dat je zelf als klant als de website opgeleverd is eenvoudig aanpassingen kunt maken. Wij geven onze klanten na oplevering een uur uitleg en daarmee beheren de meesten zelf de basis. Denk daarbij aan het aanpassen van een pagina, het wisselen van afbeeldingen of het toevoegen van een blogbericht in de huisstijl.