Het belang van het gebruiken van labels in Contact Form 7

Als je gebruikmaakt van Contact Form 7 in WordPress websites voor het maken van contact- en aanvraagformulieren, dan ben je al goed op weg om een effectieve manier te bieden voor bezoekers om met je in contact te komen. Echter, er is één eenvoudige, maar vaak gemiste functie die de gebruikerservaring aanzienlijk kan verbeteren: het toevoegen van labels aan elk veld in je formulier.

Waarom zijn labels zo belangrijk? Laten we deze kwestie eens nader bekijken.

1. Duidelijkheid voor gebruikers

Labels zijn de tekstlabels die naast de invoervelden van een formulier staan en beschrijven wat er in elk veld moet worden ingevuld. Ze bieden essentiële context voor de gebruikers. Wanneer je labels toevoegt, maak je het voor gebruikers veel gemakkelijker om te begrijpen welke informatie je van hen nodig hebt. Dit vermindert verwarring en vergroot de kans dat ze het formulier correct invullen.

2. Toegankelijkheid verbeteren

Een ander belangrijk aspect van het gebruik van labels is dat het de toegankelijkheid van je formulieren verbetert. Mensen met visuele beperkingen vertrouwen vaak op schermlezers om webpagina’s te verkennen. Labels helpen schermlezers om de velden correct te identificeren en voor te lezen aan de gebruiker. Dit maakt je formulieren inclusiever en zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht hun capaciteiten, ze effectief kan gebruiken.

3. Professionele uitstraling

Het toevoegen van labels aan je formulieren geeft je website een professionele uitstraling. Het laat zien dat je aandacht besteedt aan de details en streeft naar een positieve gebruikerservaring. Dit kan het vertrouwen van bezoekers vergroten en hen aanmoedigen om je formulieren in te vullen en contact met je op te nemen.

Hoe voeg je labels toe in Contact Form 7?

Het toevoegen van labels in Contact Form 7 is eenvoudig. Volg deze stappen:

  1. Inloggen op WordPress: Ga naar je WordPress dashboard en log in.
  2. Navigeer naar Contact Form 7: Ga naar het gedeelte “Contact” in je WordPress-dashboard en selecteer de gewenste Contact Form 7-formulier om te bewerken.
  3. Bewerk het formulier: Klik op “Bewerken” om het formulier te openen in de editor.
  4. Voeg labels toe: Voor elk invoerveld in het formulier kun je de bijbehorende label toevoegen door deze tussen blokhaken [ ] te plaatsen. Bijvoorbeeld: [naam* label “Uw Naam”]. Hiermee wordt een label “Uw Naam” toegevoegd aan het veld voor de naam van de gebruiker.
  5. Wijzigingen opslaan: Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan nadat je labels hebt toegevoegd.

Het gebruik van labels in Contact Form 7 is een kleine inspanning met grote voordelen. Het verhoogt de gebruikersvriendelijkheid, verbetert de toegankelijkheid en geeft je website een professionele uitstraling. Dus, als je op zoek bent naar manieren om de interactie met je bezoekers te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze de informatie correct invullen, vergeet dan niet om labels toe te voegen aan je formulieren. Het zal een wereld van verschil maken voor de gebruikerservaring op je WordPress-website.

Mocht je geïnteresseerd zijn in formulier bekijk dan zeker de Gravity Forms mogelijkheden.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.