Een Payment Service Provider (PSP) is een dienstverlener die online betalingsverwerking mogelijk maakt voor webwinkels bijvoorbeeld in WooCommerce en e-commercebedrijven.

Een PSP fungeert als tussenpersonen tussen de webwinkel en verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, bankoverschrijvingen, digitale portemonnees en meer. PSP’s spelen een cruciale rol in het vereenvoudigen en beveiligen van het betalingsproces voor zowel de webwinkel als de klanten.

Functies van een Payment Service Provider

 1. Diverse Betalingsmogelijkheden: PSP’s bieden toegang tot verschillende betaalmethoden, waardoor klanten gemakkelijk kunnen kiezen hoe ze willen betalen. Bijvoorbeeld iDEAL, Bancontact of Creditcard betalingen.
 2. Beveiliging: PSP’s implementeren strenge beveiligingsmaatregelen, zoals encryptie en fraudepreventie, om transacties te beschermen tegen frauduleuze activiteiten.
 3. Betalingsverwerking: Ze nemen de verantwoordelijkheid voor het verwerken van betalingen, wat de webwinkel ontlast van de technische complexiteit en nalevingsvereisten.
 4. Internationale Betalingen: PSP’s kunnen internationale betalingen verwerken en omrekenen naar verschillende valuta’s, waardoor het voor webwinkels mogelijk is om wereldwijd te verkopen.
 5. Rapportage en Analyse: Ze bieden gedetailleerde rapporten en analysemogelijkheden om inzicht te krijgen in de prestaties van de betalingen en financiƫle gegevens.

WooCommerce en een Payment Service Provider

WooCommerce is een enorm populaire e-commerce plugin voor WordPress, waarmee je eenvoudig een webwinkel kunt opzetten en beheren. Het integreren van een PSP met WooCommerce is noodzakelijk om bestellingen te kunnen ontvangen:

 1. Soepele Betalingservaring: Door een PSP te integreren, kunnen klanten in je WooCommerce-webwinkel gemakkelijk en veilig betalen met de door hen gewenste betaalmethoden.
 2. Betrouwbaarheid en Beveiliging: PSP’s hebben robuuste beveiligingsmaatregelen, wat de veiligheid van betalingen voor zowel de webwinkel als de klanten garandeert.
 3. Internationale Uitbreiding: Met de ondersteuning van internationale betalingen en valutaconversies kunnen webwinkels hun bereik wereldwijd uitbreiden.
 4. Automatische Betalingsverwerking: Betalingen worden automatisch verwerkt, wat tijdbesparend is en menselijke fouten minimaliseert.
 5. Rapportage en Analytics: Je kunt betalingsgegevens en verkoopstatistieken nauwkeurig bijhouden en analyseren om zakelijke beslissingen te ondersteunen.
 6. Betere Conversies: Een naadloze betalingservaring kan de conversieratio van je webwinkel verbeteren, omdat klanten eerder geneigd zijn om af te rekenen.

Bij het kiezen van een PSP voor WooCommerce is het essentieel om rekening te houden met factoren zoals kosten, ondersteunde betaalmethoden, regio’s waarin ze actief zijn en de technische integratieopties.

Populaire PSP’s die vaak worden gebruikt met WooCommerce zijn onder andere Mollie, Pay.nl of Adyen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.