Een WordPress shortcode is een korte code die je in berichten, pagina’s of widgets kunt plaatsen om specifieke functies of inhoud te genereren.Deze shortcodes worden vaak gebruikt om het proces van het toevoegen van complexe inhoud te vereenvoudigen, zoals formulieren, afbeeldingen, of andere functies die normaal gesproken complexe HTML of PHP-code vereisen.

WordPress shortcode voorbeeld

Een shortcode ziet er meestal uit als een stukje tekst binnen vierkante haken. Bijvoorbeeld [ gallery_ ] zou een fotogalerij kunnen genereren op de plek waar je de shortcode in je pagina of bericht plaatst. WordPress en veel plugins bieden diverse shortcodes aan, en je kunt ook je eigen shortcodes ontwikkelen als je over de nodige programmeervaardigheden beschikt. Ook Gravity Forms kun je met een shortcode inladen.

Het is belangrijk om op te merken dat terwijl shortcodes zeer krachtig zijn, ze afhankelijk zijn van de plugin of het thema dat ze heeft gecreëerd. Als de plugin of het thema wordt gedeactiveerd, zal de shortcode niet meer werken en zal in plaats daarvan als platte tekst worden weergegeven.

Eigen WordPress shortcode maken

In WordPress kun je een shortcode maken door een stukje PHP-code toe te voegen aan je thema’s functions.php bestand of door een specifieke plugin te gebruiken die je toestaat eigen shortcodes te creëren.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.