Een WordPress tag is een specifiek type taxonomie in WordPress, gebruikt om berichten te classificeren en te organiseren.

Tags zijn vergelijkbaar met categorieën, maar ze worden gebruikt om berichten te beschrijven met meer specifieke details.

WordPress tags

  1. Niet-hiërarchisch: In tegenstelling tot categorieën, zijn tags niet hiërarchisch. Dit betekent dat er geen bovenliggende of onderliggende tags zijn.
  2. Gedetailleerde classificatie: Tags worden gebruikt om specifieke aspecten van een bericht te beschrijven en helpen bij het identificeren van specifieke details of onderwerpen die in het bericht worden behandeld.
  3. Verbeteren van zoekbaarheid: Door relevante tags toe te voegen aan een bericht, kun je de zoekbaarheid op je website verbeteren. Gebruikers kunnen op tags klikken om alle berichten te zien die met die specifieke tag zijn gemarkeerd.
  4. SEO voordelen: Hoewel hun impact op SEO (zoekmachineoptimalisatie) bescheiden is, kunnen tags helpen bij het organiseren van content en het verbeteren van de gebruikerservaring, wat indirect de SEO kan verbeteren.
  5. Flexibiliteit in gebruik: Tags zijn optioneel en je kunt zoveel tags toevoegen aan een bericht als je wilt. Ze zijn flexibeler dan categorieën en kunnen worden gebruikt om berichten over verschillende categorieën heen te verbinden.
  6. Tagwolk widget: WordPress biedt een ‘Tagwolk’ widget die een wolk van je meest gebruikte tags toont. Dit kan een visueel aantrekkelijke manier zijn om bezoekers te laten zien welke onderwerpen het meest besproken worden op je site.
  7. Beheer in dashboard: Net als categorieën, kunnen tags worden toegevoegd, bewerkt en beheerd vanuit het WordPress-dashboard.

WordPress tags zijn een nuttig hulpmiddel om de inhoud van je website te organiseren en te verbinden, wat zorgt voor een betere navigatie en een verbeterde gebruikerservaring.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.