Een WordPress taxonomie is een manier om inhoud te groeperen of te classificeren op een WordPress website. Taxonomieën worden gebruikt om berichten en aangepaste post types te ordenen en te categoriseren, waardoor het makkelijker wordt voor zowel website beheerders als bezoekers om gerelateerde content te vinden en te navigeren.

Er zijn twee standaard taxonomieën in WordPress, maar er kunnen ook aangepaste taxonomieën worden gecreëerd.

Standaard taxonomieën in WordPress

  1. Categorieën: Dit zijn gebruikt voor het groeperen van berichten in bredere onderwerpen of secties. Categorieën zijn hiërarchisch, wat betekent dat je subcategorieën kunt maken.
  2. Tags: WordPress Tags zijn bedoeld voor meer specifieke beschrijvingen van je berichten. In tegenstelling tot categorieën, zijn tags niet hiërarchisch. Ze zijn handig voor het gedetailleerd beschrijven van de inhoud van een bericht en voor het verbinden van berichten met specifieke onderwerpen of thema’s.

Aangepaste taxonomieën

Naast deze standaard taxonomieën biedt WordPress ook de mogelijkheid om aangepaste taxonomieën te maken. Dit is vooral nuttig voor aangepaste posttypes, waardoor je specifieke en relevante manieren kunt bieden om deze content te ordenen. Bijvoorbeeld, voor een aangepast posttype zoals ‘Boeken’, zou je aangepaste taxonomieën kunnen maken zoals ‘Genres’ en ‘Auteurs’.

Het gebruik van taxonomieën verbetert de gebruikerservaring op een WordPress-site door het makkelijker te maken om berichten te vinden en te bladeren op basis van specifieke thema’s of onderwerpen. Het helpt ook bij SEO (Search Engine Optimization), omdat het duidelijke paden creëert voor zoekmachines om de structuur van je site te begrijpen en relevante content aan gebruikers te tonen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.