Een widget in WordPress is een kleine blok functie die je kunt gebruiken om specifieke inhoud en functies toe te voegen aan je website. Widgets zijn een integraal onderdeel van veel WordPress-websites, omdat ze het eenvoudig maken om elementen zoals tekst, afbeeldingen, navigatiemenu’s, zoekbalken, en meer toe te voegen zonder dat je code hoeft te schrijven.

Widgets in WordPress worden meestal gebruikt in zijbalken (ook wel “sidebar” genoemd) en andere widget-gereed gebieden, zoals de footer of header van een website. Deze gebieden kunnen verschillen afhankelijk van het thema dat je gebruikt.

WordPress-widgets

  1. Eenvoudig te gebruiken: Widgets zijn ontworpen om door iedereen gebruikt te kunnen worden, ongeacht hun technische vaardigheden. Ze worden meestal toegevoegd en beheerd via een eenvoudig te gebruiken interface in het WordPress Dashboard.
  2. Flexibel: Je kunt widgets toevoegen, verwijderen en herschikken in widget-gereed gebieden van je thema.
  3. Aanpasbaar: Veel widgets bieden instellingen om de inhoud en het uiterlijk aan te passen, zoals het veranderen van titels, tekst of het selecteren van welke items worden weergegeven.
  4. Diverse functionaliteiten: WordPress biedt een reeks standaardwidgets, zoals recente berichten, recente reacties, aangepaste menu’s, zoekbalken, en tekstwidgets. Daarnaast bieden veel plugins extra widgets aan.
  5. Thema-afhankelijk: De beschikbare widget-gereed gebieden zijn afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Sommige thema’s bieden meerdere zijbalken en voettekstgebieden, terwijl andere misschien slechts één zijbalk hebben.

Je vind de widgets in je WordPress dashboard onder Weergave en dan Widgets.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.