Wat is Font Awesome?

Font Awesome is een toolkit voor webiconen die ontworpen is om ontwerpers en ontwikkelaars een gestandaardiseerde manier te bieden om visuele componenten op webpagina’s en webtoepassingen te implementeren.

De toolkit is populair om zijn veelzijdigheid en breed scala aan iconen. Font Awesome biedt zowel gratis als betaalde sets iconen die naadloos kunnen worden geïntegreerd in digitale projecten.

Naast een handmatige koppeling in je WordPress website zijn er ook veel plugins die de Font Awesome iconen gebruiken en deze zelf inladen. Let erop dat je bij het optimaliseren van de snelheid van een website ook dit meeneemt. Waarom zou je twee keer een volledige bibliotheek in moeten laden?

Font Awesome

Geschiedenis

Font Awesome werd voor het eerst uitgebracht in 2012 en is sindsdien een standaardtool geworden voor digitale professionals. Met meer dan duizenden iconen in haar bibliotheek, biedt Font Awesome iconen voor bijna elke toepassing die je je kunt voorstellen—van sociale media symbolen en zakelijke pictogrammen tot weersvoorspellingsbeelden en interactieve gebruikersinterface-elementen.

SVG Font Awesome

Elk icoon in Font Awesome is ontworpen om te werken op elke grootte zonder kwaliteitsverlies. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van SVG (Scalable Vector Graphics) technologie. SVG maakt het mogelijk voor de iconen om geschaald te worden naar verschillende maten terwijl ze scherp en duidelijk blijven, wat ideaal is voor responsieve webdesigns die goed moeten werken op zowel grote schermen als op mobiele apparaten.

Font Awesome en WordPress

Het gebruik van Font Awesome is relatief eenvoudig. De iconen kunnen worden toegevoegd aan WordPress webpagina’s met behulp van CSS of door het embedden van de Font Awesome-bibliotheek in de HTML-code van je WordPress website. Eenmaal geïmplementeerd, kunnen ontwerpers de iconen stijlen met CSS om ze aan te passen aan het design van hun website of applicatie.

Font Awesome blijft populair door voortdurende updates en toevoegingen aan haar bibliotheek. Met de release van Font Awesome 6 en later, heeft het team achter de toolkit verschillende verbeteringen en nieuwe features geïntroduceerd, zoals de mogelijkheid om laag-iconen en transformaties toe te passen, waardoor gebruikers complexere en creatieve icon designs kunnen creëren zonder zware grafische bestanden.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.