Google Keyword Planner

Naast het zoektermenonderzoek met Google is er dus nog een tool gratis beschikbaar waarmee je kunt bekijken wat de zoekvolumes en concurrentie op bepaalde zoektermen zijn. Hiermee kun je dus inschatten of het nut heeft om je WordPress pagina of bericht te optimaliseren rondom een bepaalde zoekterm of dat je mogelijk een andere zoekterm beter kunt gebruiken om het beste in de zoekmachines te scoren.

Waar vind je de Google Keyword Planner?

De tool is te vinden op: https://adwords.google.nl/keywordplanner. Je kunt inloggen met je Google account. Dit kan een jemailadres@gmail.com maar je kunt ook hier je eigen mailadres koppelen met Google om zo in te kunnen loggen op de keywordplanner, deze is onderdeel van Google Adwords. Je hoeft geen betaalde account te hebben om gebruik te kunnen maken van de gratis keywordplanner.

Voordat je begint met het inzetten van de tool raden wij je aan de onderstaande links te lezen, deze worden ook aangeboden door Google zelf nadat je ingelogd bent:

Bepaal je zoektermen

Waar wil je op gevonden worden? Dat is van belang. Ons advies is om vooraf een lijstje te maken met mogelijke zoektermen die je op je website of in je webshop wilt gebruiken.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.