Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een geïntegreerd onderdeel van Google dat gebruikers de mogelijkheid biedt om rechtstreeks vanuit de zoekresultaten producten van verschillende webshops te vergelijken en te bestellen. Na het invoeren van een specifieke zoekterm in de Google-zoekbalk kunnen gebruikers kiezen om te klikken op ‘Afbeeldingen’ of op ‘Shopping’, wat hen naar een lijst van relevante producten brengt.

Varianten van Google Shopping

Er bestaan twee varianten van Google Shopping: de gratis variant en de betaalde variant via Google Ads. Met de gratis variant ben je voornamelijk afhankelijk van het zoekvolume op jouw producten, terwijl je met de betaalde variant jouw producten promoot in de Shopping-resultaten. De betaalde zoekresultaten worden direct na het zoeken getoond, zodat gebruikers ze meteen kunnen zien zonder naar een apart tabblad te hoeven gaan.

Waarom Google Shopping Gebruiken?

Google Shopping is voordelig voor zowel kopers als verkopers. Voor kopers maakt het de vergelijking van producten uit verschillende webshops eenvoudiger. Voor verkopers is het een krachtig platform om hun producten te adverteren en zichtbaarheid te vergroten, wat uiteindelijk tot meer verkopen kan leiden.

Hoe Voeg je WooCommerce Webshop Producten Toe aan Google Shopping?

Om je producten vanuit een WooCommerce webshop toe te voegen aan Google Shopping, volg je de onderstaande stappen:

  1. Creëer een Productfeed: Maak gebruik van een plugin zoals de gratis WordPress plugin Product Feed Pro om een productfeed te genereren.
  2. Registreer bij Google Merchant Center: Maak een gratis account bij Google Merchant Center. Dit is het platform waar je je productgegevens kunt uploaden en beheren.
  3. Koppel je Productfeed: Na registratie, koppel je productfeed in Google Merchant Center en meld je producten aan bij Google Shopping.
  4. Optimaliseer je Productinformatie: Zorg ervoor dat de informatie in je productfeed correct, volledig en geoptimaliseerd is. Goed geoptimaliseerde productinformatie kan de zichtbaarheid van je producten verbeteren en de kans op conversie verhogen.

Betaald Adverteren met Google Ads

Voor degenen die hun producten extra willen promoten, biedt Google Ads aanvullende mogelijkheden. Door te adverteren op Google Shopping via Google Ads, kunnen verkopers hun producten op een prominente plek plaatsen, wat de kans op clicks en conversies verhoogt. Het instellen van betaalde advertenties vereist een strategische aanpak en een begrip van het biedsysteem van Google om het budget effectief te gebruiken.

Conclusie

Google Shopping is een essentieel instrument voor online verkopers die hun producten willen promoten en de verkoop willen stimuleren. Het biedt een gestroomlijnde ervaring voor kopers om producten te vinden en te vergelijken, en het stelt verkopers in staat om hun zichtbaarheid in de competitieve online markt te vergroten. Door te zorgen voor een geoptimaliseerde productfeed en het effectief gebruik van Google Ads, kunnen verkopers maximaal profiteren van wat Google Shopping te bieden heeft.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.