Rubber ducking debugging is een methode voor probleemoplossing die vooral bekend is in de wereld van softwareontwikkeling en programmering, maar de principes ervan kunnen breed worden toegepast in diverse probleemoplossende en creatieve processen, waaronder webdesign.

Rubber ducking debugging?

De term komt van de praktijk waarbij een programmeur zijn of haar code hardop uitlegt aan een rubberen eendje met als doel vastgelopen problemen op te lossen of fouten in de code te vinden. Natuurlijk kun je dit ook als klant van Lamper Design toepassen. Heb je een vraag voor onze toppers? Stel deze eerst aan de badeend. Dit kan verhelderend werken en misschien kun je wel direct door of nog gerichter jouw vraag stellen.

Het idee is dat door het probleem hardop uit te leggen, de probleemoplosser vaak nieuwe inzichten krijgt of eenvoudige fouten ontdekt die over het hoofd waren gezien zonder dat hiervoor een collega aangesproken hoeft te worden.

Rubber Ducking

Waar wordt rubber ducking toegepast?

Hoewel de praktijk zijn oorsprong vindt in de softwareontwikkeling, kan rubber ducking worden toegepast in elke situatie waar probleemoplossing vereist is. Dit kan variëren van het debuggen van code tot het ontwerpen van een website, het plannen van een complex project, of zelfs het doordenken van logistieke of strategische bedrijfsuitdagingen.

Het principe achter rubber ducking – het verduidelijken van gedachten door ze uit te spreken – is universeel toepasbaar in iedere branche.

Samen rubber ducken?

We laten je graag ontdekken hoe ‘Rubber Ducking’ jouw project met ons webdesign bureau naar een hoger level tilt:

Actief deelnemen aan het oplossen van problemen

We nodigen je uit om samen met ons actief problemen aan te pakken. Deze benadering is enorm waardevol bij het finetunen van je ontwerp en functionaliteiten, waar jouw inbreng essentieel is.

Inzicht in ons proces

We geven je een exclusief kijkje in onze methodische aanpak van probleemoplossing. Dit inzicht verhoogt je vertrouwen en laat zien hoe gestructureerd en zorgvuldig we werken aan jouw project.

Effectief feedback geven

We reiken je een methode aan om je gedachten en feedback helderder over te brengen. Als je moeite hebt om je precieze wensen of zorgen te verwoorden, helpt ‘Rubber Ducking’ je om je ideeën te ordenen en ons concrete feedback te geven.

Creatief denken

We moedigen je aan om samen met ons buiten de gebaande paden te denken. Door je te informeren over creatieve technieken zoals ‘Rubber Ducking’, inspireren we je om innovatieve en creatieve oplossingen voor je project te zoeken.

Door deze methode te delen, streven we naar een cultuur van openheid en samenwerking, en zorgen we voor een dieper begrip en een sterke samenwerking tussen jou en ons team.

Let’s GO!

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.