Rubber ducking debugging is een methode voor probleemoplossing die vooral bekend is in de wereld van softwareontwikkeling en programmering, maar de principes ervan kunnen breed worden toegepast in diverse probleemoplossende en creatieve processen, waaronder webdesign.
Rubber ducking debugging?
De term komt van de praktijk waarbij een programmeur zijn of haar code hardop uitlegt aan een rubberen eendje met als doel vastgelopen problemen op te lossen of fouten in de code te vinden. Natuurlijk kun je dit ook als klant van Lamper Design toepassen. Heb je een vraag voor onze toppers? Stel deze eerst aan de badeend. Dit kan verhelderend werken en misschien kun je wel direct door of nog gerichter jouw vraag stellen.
Het idee is dat door het probleem hardop uit te leggen, de probleemoplosser vaak nieuwe inzichten krijgt of eenvoudige fouten ontdekt die over het hoofd waren gezien zonder dat hiervoor een collega aangesproken hoeft te worden.
Waar wordt rubber ducking toegepast?
Hoewel de praktijk zijn oorsprong vindt in de softwareontwikkeling, kan rubber ducking worden toegepast in elke situatie waar probleemoplossing vereist is. Dit kan variëren van het debuggen van code tot het ontwerpen van een website, het plannen van een complex project, of zelfs het doordenken van logistieke of strategische bedrijfsuitdagingen.
Het principe achter rubber ducking – het verduidelijken van gedachten door ze uit te spreken – is universeel toepasbaar in iedere branche.