Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) is een digitale certificering die de veilige verbinding tussen een webbrowser en een webserver garandeert. Het wordt gebruikt om gevoelige gegevens die via internet worden verzonden, zoals persoonlijke informatie, creditcardnummers en inloggegevens, te beveiligen.

SSL certificaat

Wanneer een website een SSL-certificaat gebruikt, wordt het protocol “HTTPS” (HyperText Transfer Protocol Secure) in de URL-balk weergegeven, vaak vergezeld van een sloticoon. Dit betekent dat alle gegevens die tussen de browser en de website worden uitgewisseld, zijn versleuteld en beschermd tegen onderschepping door derden.

Functies van een SSL-certificaat

  1. Encryptie: Het beveiligt de overdracht van gegevens om ervoor te zorgen dat deze privé blijft en niet kan worden gelezen door buitenstaanders.
  2. Authenticatie: Het verifieert de identiteit van de website, wat vertrouwen geeft aan bezoekers dat ze met de legitieme site communiceren.
  3. Data-integriteit: Het garandeert dat de gegevens tijdens de overdracht niet worden gewijzigd of beschadigd.

SSL-certificaten zijn belangrijk voor online veiligheid en worden sterk aanbevolen voor alle websites.

Ze helpen mogelijk ook bij het verbeteren van de SEO-ranking van een website, aangezien zoekmachines veilige websites voorrang geven.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.