Het is ook van belang om de alt-tekst goed in te vullen. In onze eigen nieuwe webshop met met 925 Sterling zilver sieraden hebben we ook alle afbeeldingen voorzien van een alt-tekst. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘zilveren oorbellen’ dan zul je diverse afbeeldingen tegenkomen die verwijzen naar onze producten in de webshop. Recent heeft Google de image search aangepast en toont bij een product ook een label met de tekst ‘product’.

De verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar verder uitgebreid wordt. Je zult verbaasd zijn hoeveel klanten uiteindelijk je webshop gaan vinden door in de image search te zoeken op de producten die ze willen kopen.

Sla je afbeelding dus gecomprimeerd op in het juiste formaat voor je webshop. Geef als bestandsnaam de juiste naam mee die de afbeelding goed beschrijft. In je webshop kun je bijvoorbeeld een plugin installeren die automatisch de alt-tekst invult op basis van de bestandsnaam. Dit kan je veel tijd besparen.

Als laatste een voorbeeld. Verkoop je bijvoorbeeld roze babysokjes met witte stippen? Sla je foto dan op als roze-babysokjes-met-witte-stippen.jpg en zorg dat de alt-tekst ‘roze babysokjes met witte stippen’ is. Het klinkt waarschijnlijk heel logisch nu voor je, maar ga eens kijken in een aantal webshops die je kent of zij dit consequent toepassen.