Het is cruciaal om aandacht te besteden aan het correct invullen van de alt-tekst in afbeeldingen om zo de zichtbaarheid van producten te verhogen, vooral in de context van een webshop die zilveren sieraden verkoopt. In onze vernieuwde webshop, die een breed scala aan 925 Sterling zilveren sieraden aanbiedt, hebben we ervoor gezorgd dat elke afbeelding van een adequate alt-tekst is voorzien. Hierdoor kunnen potentiële klanten die zoeken op termen als ‘zilveren oorbellen’ meerdere afbeeldingen vinden die naar onze producten verwijzen. Google heeft recentelijk haar image search aangepast, waardoor bij productafbeeldingen nu ook een label met het woord ‘product’ wordt getoond.

De verwachting is dat de functionaliteit van Google’s image search in de toekomst verder zal worden verfijnd en uitgebreid. Het is verbazingwekkend hoeveel klanten uiteindelijk een webshop kunnen vinden door simpelweg producten te zoeken in de image search die ze willen kopen.

Afbeeldingen optimaliseren

Het optimaliseren van afbeeldingen is essentieel. Sla je afbeeldingen gecomprimeerd en in het juiste formaat op voor je webshop. Het is ook raadzaam om bestandsnamen te gebruiken die de afbeelding nauwkeurig beschrijven. Door een plug-in te installeren die automatisch de alt-tekst invult op basis van de bestandsnaam, kun je veel tijd besparen.

Praktisch voorbeeld

Als illustratie, als je roze babysokjes met witte stippen verkoopt, zou je de foto als roze-babysokjes-met-witte-stippen.jpg moeten opslaan en ervoor zorgen dat de alt-tekst ‘roze babysokjes met witte stippen’ is. Dit lijkt misschien een logische stap, maar het is de moeite waard om te onderzoeken of andere bekende webshops dit ook consistent toepassen.

Belang van consequentie

Het consequent toepassen van deze praktijken kan een significante impact hebben op de vindbaarheid van je producten en je webshop in het algemeen. Het niet alleen verbetert de SEO, maar helpt ook om een uniform en professioneel uiterlijk te behouden waardoor de betrouwbaarheid en de geloofwaardigheid van je webshop versterkt wordt.

Uitbreiden en actualiseren

Blijf ook regelmatig je productaanbod actualiseren en uitbreiden, en pas de bijbehorende alt-teksten en bestandsnamen dienovereenkomstig aan. Op deze manier blijft de content van je webshop relevant en up-to-date, wat de SEO ten goede komt en meer verkeer naar je webshop leidt.

Conclusie

Het correct en consequent gebruiken van alt-teksten en geoptimaliseerde afbeeldingen is essentieel voor het succes van een webshop. Het vergroot de vindbaarheid van je producten in zoekmachines en kan leiden tot een verhoogde conversie en meer verkopen. Dus, besteed aandacht aan de kleine details; ze kunnen een groot verschil maken in het succes van je online onderneming.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.