De “korte productomschrijving” is, zoals de naam al aangeeft, een korte en bondige beschrijving van het product. In tegenstelling tot de hoofdproductomschrijving, die gedetailleerde informatie over het product kan bevatten, is de korte beschrijving bedoeld om klanten snel een idee te geven van het product, vaak voordat ze meer gedetailleerde informatie bekijken.

Waar wordt korte productbeschrijving getoond?

Afhankelijk van het ontwerp van jouw WooCommerce-thema wordt de “Korte productomschrijving” vaak getoond naast het product beeld op de productdetailpagina. Het kan ook worden weergegeven in product lijsten, zoals op de hoofdcataloguspagina of in gerelateerde product secties.

Hoe voeg je een Korte productomschrijving toe in WooCommerce?

  • Ga naar het WordPress dashboard: Eerst moet je inloggen op jouw dashboard
  • Ga naar Producten: In het linkermenu, klik op ‘Producten’ en vervolgens op ‘Nieuw toevoegen’ of kies een bestaand product om te bewerken.
  • Voeg Korte productomschrijving toe: Aan de rechterkant van het scherm vind je een metabox met de titel ‘Korte productomschrijving’. Hier kun je jouw korte beschrijving invoeren.
  • Opslaan: Nadat je de korte beschrijving heeft toegevoegd of bewerkt, klik je op ‘Publiceren’ of ‘Bijwerken’.

Korte productomschrijving

Tips voor het schrijven van een effectieve korte productomschrijving:

Bij het schrijven van een korte productomschrijving in WooCommerce, is het essentieel om de kern van het product snel over te brengen. Dit kan bereikt worden door de belangrijkste aspecten in enkele zinnen of via bullet points te benadrukken. Zorg voor duidelijkheid in je beschrijving door complex jargon te vermijden, zodat het voor elke klant begrijpelijk is. Het is ook belangrijk om de unieke verkooppunten (USP’s) van het product te benadrukken; dit helpt om het product te onderscheiden van concurrenten. Ondanks de noodzaak voor beknopte taal, probeer de beschrijving aantrekkelijk en overtuigend te maken om de interesse van potentiĆ«le kopers te wekken.

De “korte productomschrijving” in WooCommerce biedt een snelle blik op het product aan bezoekers van je webshop. Het biedt een samenvatting die snel de aandacht van de klant kan trekken en hen kan aanmoedigen om meer te leren of het product aan hun winkelwagen toe te voegen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.