Wanneer je een product toevoegt in WooCommerce, kun je kiezen uit verschillende producttypes, afhankelijk van wat je wilt verkopen. Deze keuze helpt bij het beheren van product eigenschappen, prijsstelling en de manier waarop het product wordt weergegeven aan klanten.

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijke producttypes in WooCommerce.

Enkel product (simple product)

Dit is het meest basale producttype. Het heeft geen varianten (zoals verschillende maten of kleuren). Het kan zowel fysiek als digitaal zijn (bijvoorbeeld een downloadbaar eBook). Voorraadbeheer is optioneel.

Variabel product (variable product)

Hiermee kun je een WooCommerce product aanmaken met verschillende varianten. Elke variant kan een andere prijs, voorraadstatus of afbeelding hebben.  Bijvoorbeeld een T-shirt dat verkrijgbaar is in verschillende maten en kleuren.

Gegroepeerd product (grouped product):

Een verzameling van gerelateerde producten die samen worden weergegeven. Klanten kunnen verschillende producten uit deze groep kiezen om toe te voegen aan hun winkelwagentje. Bijvoorbeeld een set meubels die apart worden verkocht, maar samen worden getoond op één productpagina.

Virtueel product (virtual product):

Producten die geen fysieke component hebben. Er worden geen verzendkosten berekend. Kan worden gebruikt voor diensten, boekingen, reserveringen en andere niet-fysieke producten.

Downloadbaar product (downloadable product):

Een product dat klanten kunnen downloaden na aankoop. Bijvoorbeeld eBooks, software, digitale cursussen, enz. Je kunt bestandskoppelingen, vervaldatums en downloadlimieten instellen.

Extern/Affiliatie product:

Dit zijn producten die je promoot op je WordPress website, maar die ergens anders worden verkocht. De “Koop nu” knop leidt de klant naar de externe website. Handig voor affiliate marketeers of voor producten die je op een andere website verkoopt.

Bij het kiezen van het juiste producttype is het belangrijk om te overwegen hoe je het product wilt presenteren, welke informatie je moet opnemen en hoe je het aan je klanten wilt verkopen. Elk producttype in WooCommerce heeft unieke instellingen en opties die specifiek zijn voor dat type, waardoor je maximale flexibiliteit en controle hebt over hoe je producten worden weergegeven en verkocht in je online winkel.

Producttype

Stappen om het producttype te vinden en te selecteren:

  • Login in jouw WordPress dashboard: Ga naar je website en log in op het WordPress dashboard.
  • Ga naar producten: Aan de linkerkant van het dashboard vind je een menu. Klik op ‘Producten’ en vervolgens op ‘Nieuw toevoegen’ als je een nieuw product wilt maken, of kies een bestaand product uit de lijst om het te bewerken.
  • Producttype sectie: Wanneer je op de productbewerkingspagina bent, zie je onder de hoofdproductinformatie een sectie met de naam ‘Productgegevens’. Hier zie je een dropdown-menu genaamd ‘Producttype’. Dit dropdown-menu geeft je de verschillende producttypes zoals ‘Enkel product’, ‘Variabel product’, enz.
  • Kies het gewenste type: Gebruik het dropdown-menu om het gewenste producttype te selecteren. Afhankelijk van het gekozen type krijg je verschillende opties te zien die specifiek zijn voor dat type product.
  • Vul de overige gegevens in: Nadat je het producttype hebt geselecteerd, vul je de andere relevante gegevens voor dat producttype in, zoals reguliere prijs, voorraad, verzendinformatie, enz., afhankelijk van wat van toepassing is op dat specifieke type.
  • Opslaan: Nadat je alle informatie hebt ingevuld, scroll je naar boven en klik je aan de rechterkant op de blauwe ‘Publiceren’ of ‘Bijwerken’ knop om de wijzigingen op te slaan.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.