Je vindt alles rondom verzendkosten in je WooCommerce webshop via deze url https://jouwwebshops.nl/wp-admin/admin.php?page=wc-settings&tab=shipping. Van belang is dat je eerst verzendzones definieert. Je komt dan in de WooCommerce instellingen in het tabblad Verzendmethoden.

Je werkt binnen WooCommerce met verzendzones en binnen deze verzendzones definieer je verzendmethoden.

Verzendzones in WooCommerce

Verzend je naar Nederland en België, voeg dan twee verzendzones toe. Tenzij je voor beide landen dezelfde tarieven hanteert, wat op zich niet direct logisch zou zijn.

Verzendzones WooCommerce

Zorg dat je adres van je webshop ook ingevuld is op het tabblad algemeen. Dit zal gebruikt worden voor het berekenen van de verzendkosten van jouw bezoekers.

Als voorbeeld maken we een verzendzone Nederland. De regio’s die we hierin aangeven zijn ook alleen Nederland. Vervolgens maak je hier een aantal verzendmethodes aan. Je kunt bijvoorbeeld pakketpost en brievenbuspost aanmaken. Afhankelijk van de volgorde waarin je de verzendmethodes plaatst zullen ze getoond worden.

Onze ervaring is dat je als je meer verschillende opties wilt aanbieden aan je bezoekers je al vrij snel uitkomt bij een plugin als Tablerate shipping. Hier zijn verschillende varianten voor te vinden, onder andere. WooCommerce zelf biedt er een aan. Hiermee kun je op basis van gewicht, aantal, totaalbedrag, etc. instellen wat de verzendkosten zijn.

Gratis verzending in WooCommerce webshop

Gratis verzending voeg je eenvoudig toe door de verzendmethode ‘gratis verzending’ toe te voegen en het drempelbedrag hiervoor in te stellen. Eventueel kun je nog kiezen om ook gratis verzending te bieden met een kortingscode.

Verzenden WooCommerceEventueel heb je nog een mogelijkheid om je webshop zo in te stellen dat je alleen verzendt naar de landen waar je aan verkoopt. Bij de algemene opties van je webshop kun je dit aangeven onder verkooplocatie(s) en verzendlocatie(s). Er is bij verzendzones altijd een verzendzone ‘locaties niet gedekt door je overige zones’. Hier kun je bijvoorbeeld een globaal tarief instellen voor landen waar je weinig aan verkoopt. Als je wilt is dit jouw vangnet.

Als je gebruikt maakt van Myparcel dan is het sterk aan te raden om hun plugin te gebruiken. Hiermee kun je direct vanuit de backend van je webshop verzendlabels aanmaken en je pakket alvast aanmelden bij PostNL. Er zijn diverse aanbieders van pakketten, Myparcel is degene die wij voor onze klanten aanraden.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.