De WooCommerce winkelmededeling is een functie waarmee je een specifieke mededeling of bericht over de gehele breedte van je website kunt weergeven.

Deze functie is bijzonder nuttig voor het aankondigen van speciale aanbiedingen, promoties, belangrijke mededelingen, of om klanten te informeren over belangrijke updates zoals veranderingen in verzendbeleid, vakantiesluitingen, of andere tijdelijke meldingen.

Winkel mededeling WooCommerceWaar stel je de WooCommerce winkelmededeling in?

  1. Ga naar de customizer: Log in op je WordPress dashboard en navigeer naar ‘Weergave’ > ‘Customizer’. Dit opent de live-editor van WordPress waar je wijzigingen aan je website kunt voorvertonen.
  2. Zoek naar de winkelmededeling optie: In de Customizer, afhankelijk van je thema, moet je zoeken naar een sectie genaamd ‘WooCommerce’ of iets soortgelijks. In deze sectie vind je de instellingen specifiek voor je WooCommerce winkel.
  3. Winkelmededeling inschakelen: Binnen de WooCommerce-instellingen in de Customizer, zoek naar de optie ‘Winkelmededeling’ of ‘Store Notice’. Hier kun je de winkelmededeling inschakelen en je gewenste tekst invoeren.
  4. Aanpassen en publiceren: Voer de mededeling die je wilt weergeven in en pas eventuele andere instellingen aan, zoals kleuren of tekstgrootte, afhankelijk van de mogelijkheden van je thema. Zodra je tevreden bent met de voorvertoning, klik je op ‘Publiceren’ om de wijzigingen live te maken in je webshop.
  5. Eventueel kun je met CSS de winkelmededeling verder aanpassen of zelfs van boven naar beneden verplaatsen bijvoorbeeld.

Winkelmededeling tips

Waar kun je de WooCommerce winkelmededeling voor inzetten? Wij hebben een aantal opties op een rijtje gezet voor je.

Voorbeeld winkelmededeling

  • Promoties en aanbiedingen: Ideaal voor het promoten van tijdelijke aanbiedingen of kortingen. Bijvoorbeeld Black Friday of CyberMonday als dit aansluit bij je webshop.
  • Belangrijke mededelingen: Gebruik het voor het delen van belangrijke winkelinformatie, zoals aangepaste openingstijden, vakantiesluitingen of verzendvertragingen.
  • Aandacht voor nieuwe producten: Maak klanten attent op nieuwe productlanceringen of speciale evenementen.
  • Waarschuwingen en mededelingen: Deel cruciale informatie zoals productterugroepingen of veiligheidswaarschuwingen.

Deze functie is handig omdat het de aandacht van de bezoekers onmiddellijk vestigt op belangrijke informatie, zonder dat het de gebruikerservaring van de rest van de website verstoort.

Unicode iconen in winkelmededeling

Wil je jouw mededeling extra op laten vallen? Voeg dat iconen toe. Je kunt eenvoudig de iconen hieruit kopiëren: Unicode emoji’s.

WooCommerce winkelmededeling

In deze video leggen we je uit hoe je een WooCommerce winkelmededeling kunt gebruiken.

 

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.