Zijn de afbeeldingen op je WordPres website niet meer zichtbaar? In dit artikel vind je een aantal checks die je uit kunt voeren om het probleem op te lossen.

WordPress afbeeldingen niet zichtbaar

Check de console van je browser of hier errors staan. Mogelijk is de afbeelding niet zichtbaar omdat deze niet op de server beschikbaar is. Je zult dit terugvinden in de console van je browser. Je zult dan een 404 error terugzien in de console van Chrome.

Maak je gebruik van .webp afbeeldingen? Zet de plugin of code uit die hiervoor zorgt, mogelijk ondersteunt je browser geen webp afbeeldingen. Safari ondersteunt op dit moment namelijk nog maar deels webp afbeeldingen.

Geen afbeeldingen zichtbaar door servercache

Heb je de cache geleegd? Bijv. WP Rocket, W3 total cache of een andere cache plugin. Bijvoorbeeld bij Kinsta heb je de optie om op de server ook de NGINX caching te legen en zelfs de CloudFlare CDN. Heb je de browsercache geleegd? In de onderstaande video vind je de uitleg hoe je dit kunt doen. Leeg alles en test opnieuw.

Chrome cache legen

 

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.