WordPress is een veelzijdig content management systeem dat bijzonder geschikt is voor het publiceren van berichten zoals nieuwsupdates, aanbiedingen, of blogs. In het WordPress dashboard, toegankelijk via het menu aan de rechterkant, vind je de optie ‘Berichten’. Hier kom je terecht op een overzichtspagina waar je al je bestaande berichten kunt zien.

Berichten maken in WordPress

WordPress berichtenHet aanmaken van een nieuw bericht in WordPress is relatief eenvoudig. Je klikt op ‘Nieuw bericht’ en je wordt naar een Gutenberg editor geleid waar je je tekst kunt invoeren, media kunt toevoegen en verschillende opmaakopties kunt gebruiken om je bericht vorm te geven.

WordPress biedt zowel een visuele editor als een teksteditor, waardoor het gemakkelijk is om zonder technische kennis toch aantrekkelijke berichten te creëren.

Categorieën en tags

Om je berichten te organiseren, kun je categorieën en tags gebruiken. Categorieën zijn handig om je berichten te groeperen in overkoepelende thema’s. Tags zijn nuttig om specifieke onderwerpen of kernwoorden te markeren. Door het gebruik van categorieën en tags kunnen bezoekers gemakkelijker navigeren en de inhoud vinden die voor hen relevant is.

Berichten en pagina’s

Het is belangrijk om het verschil tussen berichten en pagina’s in WordPress te begrijpen. Terwijl berichten vooral worden gebruikt voor dynamische content zoals nieuwsartikelen of blogposts, zijn pagina’s bedoeld voor statische content zoals een ‘Over ons’-pagina of een contactpagina.

Berichten op een aparte pagina

Je kunt ervoor kiezen om je berichten op een aparte pagina te laten weergeven. Dit doe je door in de instellingen van WordPress de ‘homepage’ in te stellen op een specifieke pagina en een andere pagina te selecteren voor je berichten. Dit is vooral handig als je een aparte blogsectie op je website wilt hebben.

SEO en berichten

Vergeet niet de SEO (Search Engine Optimization) van je berichten te optimaliseren. Goede titels, beschrijvingen, en het gebruik van relevante trefwoorden helpen om je berichten beter vindbaar te maken in zoekmachines. WordPress biedt verschillende SEO-plugins die dit proces kunnen vergemakkelijken.

WordPress berichten zijn een krachtige tool voor contentcreatie en -beheer. Door effectief gebruik te maken van categorieën, tags, en SEO, kun je zorgen dat je berichten niet alleen geordend zijn, maar ook makkelijk vindbaar voor je doelgroep.

Hoe maak je blogs in WordPress?

In deze video vertellen we je hoe je een blog maakt.

 

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.