De WordPress Customizer is een handige standaard WordPress tool waarmee je de vormgeving en functionaliteit van je WordPress website kunt aanpassen zonder uitgebreide coderingskennis. Dit is vooral waardevol voor webdesigners of website eigenaren die snel en gemakkelijk wijzigingen willen aanbrengen aan hun websites. In dit artikel zullen we de basisbeginselen van de WordPress Customizer bespreken en hoe je deze kunt gebruiken voor jouw marketingdoeleinden.

Waar zit de WordPress customizer?

Om toegang te krijgen tot de customizer, log je in op je WordPress dashboard en ga je naar “Weergave” en selecteer je “Aanpassen”. Hiermee opent de customizer in de voorbeeldmodus, waardoor je live wijzigingen kunt zien voordat je ze publiceert.

Site-identiteit en logo

Een van de eerste dingen die je kunt aanpassen, is de site-identiteit. Hier kun je je website een titel en een tagline geven, wat essentieel is voor branding. Je kunt ook je logo uploaden om je merk consistent te presenteren.

Je vind deze opties niet altijd in de customizer. Bijvoorbeeld het GeneratePress thema en het Avada thema hebben deze opties beiden in hun eigen thema opties.

Kleur en thema-opties

Met de WordPress Customizer kun je de kleuren en het thema van je website wijzigen om ze beter af te stemmen op je huisstijl bijvoorbeeld. Pas de achtergrondkleur, tekstkleur, koptekstkleur en meer aan om een visueel aantrekkelijke en coherente look te creëren.

Widgetgebieden

Widgetgebieden zijn belangrijk voor het toevoegen van marketingelementen aan je website. Voeg bijvoorbeeld een widget toe voor een nieuwsbriefinschrijving, sociale mediapictogrammen of advertenties. Je hebt in ieder geval widgetgebieden in de footer maar ook in de sidebar als je deze gebruikt.

Menu’s en navigatie

Met de Customizer kun je menu’s maken en aanpassen om de navigatie van je website te verbeteren. Dit is cruciaal voor digitale marketeers, omdat een duidelijke en intuïtieve navigatie essentieel is om gebruikers naar relevante inhoud te leiden.

Statische voorpagina

Als onderdeel van je digitale marketingstrategie wil je misschien een specifieke statische pagina instellen als je startpagina. De Customizer biedt opties om dit in te stellen.

Publiceren van wijzigingen

Zodra je tevreden bent met de aanpassingen die je hebt gemaakt in de Customizer, kun je ze publiceren om ze live op je website te tonen. Het biedt ook de mogelijkheid om wijzigingen vooraf te bekijken voordat je ze live maakt.

De WordPress Customizer is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om snel en gemakkelijk wijzigingen aan te brengen in de vormgeving en functionaliteit van hun websites. Het stelt je in staat om je website snel aan te passen zonder dat je uitgebreide technische kennis nodig hebt.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.