Als je WordPress wilt installeren dan kun je het complete pakket downloaden vanaf WordPress.org en uploaden naar je server. Als je dit gelukt is dan kun je de installatie van WordPress starten en afronden. Voor de ervaren webdesigners zal de handmatige WordPress installatie geen enkel probleem zijn. Maar als jouw hostingprovider de optie biedt om gebruik te maken van Installatron dan is dit zeker het overwegen waard. In deze blog geven we jou een aantal redenen waarom je gebruik zou moeten maken van Installatron.

Installatron WordPress installatie

Je kunt Installatron zowel in DirectAdmin als in cPanel hebben. Of je het hebt is afhankelijk van of de hostingprovider dit beschikbaar stelt. Er horen voor de provider licenties bij deze applicaties.

Als je het hebt, dan kun je direct starten. Via de applicatie ‘Verkenner’ in je controlepaneel installeer je WordPress eenvoudig. Zoek deze applicatie op, klik hem aan doorloop en de wizard voor installatie.

Tips Installatron WordPress

 • Beslis of je de notificaties wilt ontvangen. Het aantal notificaties kan namelijk behoorlijk oplopen. Je hebt de mogelijkheid om dit onder ‘Geavanceerd’ uit te schakelen.
 • Denk goed na of je de back-up optie aan moet zetten. Veel providers hebben een eigen back-upsysteem draaien buiten Installatron om en dan heb je deze back-ups niet nodig. Het zal je zelfs onnodige opslagruimte kosten. Zoek dit dus wel goed uit, zodat je in ieder geval altijd een back-up beschikbaar hebt.
 • Beslis of je de website automatisch wilt laten updaten. Ons advies is om deze optie hooguit aan te vinken onder Automatische Update: Update naar nieuwere kleinere versies en beveiliging versies. Voor de klanten die gebruik maken van onze wordpress-onderhoudservice hebben wij alle automatische updates uitgezet.

Installatron WordPress

Let ook op dat je bij de installatie van WordPress in Installatron direct een gebruikersnaam en wachtwoord opgeeft. Deze optie zie je snel over het hoofd en die is na installatie lastig te corrigeren als je je gebruikersnaam niet meer weet. Voer dus direct bij het installeren een gebruikersnaam en e-mailadres in dat je ook zelf beheert.

Stappenplan Installatron WordPress installeren

 1. Log in op je hostingpakket en selecteer het domein wat je gekozen hebt
 2. Scroll omlaag en kies bij Web Applications voor ‘Bekijk meer’
 3. Klik op WordPress
 4. Klik op installeer deze applicatie
 5. Kies bij domein voor https://domeinnaam.nl/
 6. Kies hier Geavanceerde instellingen managementvoor ‘laat mij zelf beheren’
 7. Notificatie per e-mail > ik wil zelf kiezen
 8. Klik op ‘geen’ onderaan het rijtje
 9. Klik op installeren

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.