Een WordPress tag is een specifiek type taxonomie in WordPress, gebruikt om berichten of producten te classificeren en te organiseren. WordPress tags zijn vergelijkbaar met categorieën, maar ze worden gebruikt om berichten te beschrijven met meer specifieke details.

WordPress tags

WordPress tagsWat kun je met WordPress tags? Hieronder vind je een basis uitleg.

  1. Niet-hiërarchisch: In tegenstelling tot categorieën, zijn tags niet hiërarchisch. Dit betekent dat er geen bovenliggende of onderliggende tags zijn.
  2. Gedetailleerde classificatie: Tags worden gebruikt om specifieke aspecten van een bericht te beschrijven en helpen bij het identificeren van specifieke details of onderwerpen die in het bericht worden behandeld.
  3. Verbeteren van vindbaarheid: Door relevante tags toe te voegen aan een bericht, kun je de vindbaarheid op je WordPress website verbeteren. Gebruikers kunnen op tags klikken om alle berichten te zien die met die specifieke tag zijn gemarkeerd.
  4. SEO voordelen: Hoewel hun impact op SEO (zoekmachineoptimalisatie) bescheiden is, kunnen tags helpen bij het organiseren van content en het verbeteren van de gebruikerservaring, wat indirect de SEO kan verbeteren.
  5. Flexibiliteit in gebruik: Tags zijn optioneel en je kunt zoveel tags toevoegen aan een bericht als je wilt. Ze zijn flexibeler dan categorieën en kunnen worden gebruikt om berichten over verschillende categorieën heen te verbinden.
  6. Beheer in WordPress dashboard: Net als categorieën, kunnen tags worden toegevoegd, bewerkt en beheerd vanuit het WordPress dashboard.

Waarom gebruik je WordPress tags?

WordPress tags zijn een handig hulpmiddel om de inhoud van je website of WooCommerce webshop te organiseren en te verbinden, wat zorgt voor een betere navigatie en een verbeterde gebruikerservaring.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.