Heb je een website waar regelmatig 404’s ontstaan door bijvoorbeeld het wisselen van een assortiment in een WooCommerce webshop? Ons advies is om als het kan een 301 redirect aan te maken in htaccess of een plugin als RankMath SEO.

404 redirect via PHP bestand

Recent hebben wij zelf deze oplossing geimplementeerd, alle 404’s worden automatisch geredirect naar de homepage. Waarom? Dagelijks worden de producten in de affiliate webshop via Datafeedr geupdatet. Er komen dus dagelijks nieuwe producten bij en er verdwijnen ook dagelijks producten. Het is daarom niet te doen om handmatig alle redirects bij te houden.

Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om het bestand 404.php uit het thema te downloaden en via FTP weer te uploaden naar de child-thema map. Gewoon in de hoofdmap. Alle content verwijderen en de onderstaande code plaatsen. Alle 404’s worden vanaf nu automatisch doorgestuurd naar de homepage. Uiteraard kun je door de code aan te passen ook een andere url invoeren.


header(
"HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header(
"Location: ".get_bloginfo('url'));
exit
();
?>

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.