502 bad gateway

Een 502 Bad Gateway-fout treedt op wanneer een webserver een ongeldige of onverwachte respons ontvangt van een andere server waarmee deze verbonden is.

Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder problemen met de netwerkverbinding of problemen met de serverconfiguratie. Vaak is een niet WordPress hosting die niet krachtig genoeg is ook de oorzaak van een 502 error.

502 bad gateway-fout redenen

Er zijn verschillende redenen waarom je een 502 bad gateway foutmelding te zien kunt krijgen in je browser. Hieronder vind je drie redenen, er zijn zeker nog meer redenen waardoor dit op kan treden.

  1. Problemen met de netwerkverbinding: Als de verbinding tussen de twee servers wordt onderbroken, kan dit leiden tot een 502 Bad Gateway-fout.
  2. Server overbelasting: Als een server te veel verzoeken tegelijkertijd ontvangt, kan dit leiden tot overbelasting en kan een 502 Bad Gateway-fout optreden.
  3. Problemen met de serverconfiguratie: Als de serverconfiguratie niet correct is ingesteld, kan dit leiden tot een 502 Bad Gateway-fout.

502 bad gateway

Oplossingen 502 bad gateway

Er zijn verschillende mogelijkheden om een 502 bad gateway error op te lossen. Een 502 bad gateway-fout kan optreden als gevolg van verschillende factoren, zoals netwerkproblemen, serveroverbelasting en problemen met de serverconfiguratie. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de reden van de foutmelding.

Soms kan de fout worden opgelost door simpelweg de pagina te vernieuwen. Dit kan worden gedaan door op F5 te drukken of door de pagina te sluiten en opnieuw te openen. Op een Apple apparaat is dit een CMD + R commando. Als de fout wordt veroorzaakt door een probleem met de netwerkverbinding, moet de netwerkverbinding worden gecontroleerd en worden hersteld indien nodig.

Als de fout wordt veroorzaakt door overbelasting van de server, moet de serverstatus worden gecontroleerd en moeten er mogelijk enkele aanpassingen worden aangebracht om de belasting te verminderen. Als de fout wordt veroorzaakt door problemen met de serverconfiguratie, moet de serverconfiguratie worden gecontroleerd en eventuele problemen worden opgelost.

Content Delivery Network

Een Content Delivery Network (CDN) kan helpen om de belasting op de server te verminderen door inhoud te distribueren over verschillende servers. Het inschakelen van een CDN kan helpen om de 502 Bad Gateway-fout op te lossen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.