Add Expires Headers foutmelding en caching op GTMetrix

Het verschijnen van deze foutmelding is een indicatie dat caching op je website niet optimaal is ingesteld. Bijvoorbeeld met WP Rocket of LiteSpeed cache.

Hoewel dit een eenvoudige diagnose lijkt, is het oplossen van deze melding niet altijd even rechttoe rechtaan. Vaak zijn er plugins die je niet kunt cachen omdat ze dan niet meer functioneren zoals bedoeld.

add expires headers

Caching is belangrijk

Caching is cruciaal voor de prestaties van een website. Het stelt websites in staat om efficiënter te laden en te functioneren, wat resulteert in een betere gebruikerservaring en, potentieel, een hogere ranking in zoekmachines.

De foutmelding met betrekking tot de expires headers wijst vaak op een verkeerde configuratie van de caching-instellingen, die kunnen resulteren in verminderde laadsnelheden en verminderde prestaties van de site.

CAOS: een oplossing voor Google Analytics

Een handige tip om dit probleem op te lossen is het gebruik van de plugin CAOS (Complete Analytics Optimization Suite) om Google Analytics lokaal te hosten. Normaal gesproken moet het Google Analytics-script altijd extern worden opgehaald, wat soms problemen kan opleveren met caching. Door gebruik te maken van CAOS kan het script lokaal op je server geplaatst worden, waardoor het gecachet kan worden en dus sneller kan laden.

CAOS | Host Google Analytics Locally

Het lokale hosten van Google Analytics zorgt niet alleen voor een verbeterde laadsnelheid, maar kan ook andere voordelen met zich meebrengen, zoals een verbeterde data-privacy en meer controle over de data-opslag.

Tips en oplossingen

Naast het gebruiken van CAOS, zijn er ook andere manieren en oplossingen om de caching-problemen op je website aan te pakken. Het correct configureren van de expires headers en het optimaliseren van de caching-instellingen zijn essentiële stappen om je website efficiënter te maken.

Hier zijn enkele extra stappen en overwegingen:

 1. Optimaliseer de caching instellingen:
  Overweeg om een gespecialiseerde caching-plugin te gebruiken die kan helpen bij het optimaliseren van de caching-instellingen van je website.
  Ga na welke bestanden en bronnen gecachet kunnen worden en configureer de expires headers.
 2. Wees selectief met plugins:
  Het is belangrijk om selectief te zijn bij het kiezen van plugins. Sommige plugins kunnen conflicten veroorzaken en de caching van de website beïnvloeden. Experimenteer met verschillende caching plugins om te zien welke het beste bij je behoeften passen en geen problemen veroorzaken met caching.
 3. Houd software up-to-date:
  Zorg ervoor dat alle plugins, thema’s en de WordPress-core up-to-date zijn om ervoor te zorgen dat je website soepel draait en om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.
 4. Maak gebruik van Content Delivery Networks (CDNs):
  CDN kunnen de laadtijden van websites aanzienlijk verbeteren door de website-inhoud te distribueren over verschillende servers wereldwijd. Dit zorgt ervoor dat gebruikers de inhoud van een server dichtbij hun locatie kunnen ophalen.

Door bovenstaande stappen en aanbevelingen te volgen, kun je de caching van je website verbeteren, de “Add expires headers” foutmelding in GTMetrix verminderen of elimineren en zodoende de algehele prestaties en gebruikerservaring van je website optimaliseren.

Lees alles over GTmetrix.com in deze blog over website speedtesten

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.