Hoe exporteer je Gravity Forms inzendingen naar CSV: een stap-voor-stap handleiding

Gravity Forms is een van de meest populaire en geavanceerde formulierbouw plugins voor WordPress, die een groot aantal mogelijkheden biedt voor het creëren van verschillende soorten formulieren. Het verzamelen van gegevens is essentieel voor vele websites, en het kunnen exporteren van deze gegevens in een beheersbaar formaat, zoals CSV, is een cruciale functie die Gravity Forms biedt.

In de onderstaande video en dit artikel leggen we je in detail uit hoe je op efficiënte wijze alle inzendingen van Gravity Forms kunt exporteren naar een CSV-bestand, zodat je de informatie eenvoudig kunt analyseren en beheren.

Stapsgewijze Instructies

 1. Log in op je WordPress Dashboard Ga naar de admin omgeving van je WordPress-site en log in met je inloggegevens.
 2. Navigeer naar Gravity Forms Eenmaal ingelogd, navigeer naar ‘Forms’ in het linker menu en selecteer de gewenste vorm waarvan je de inzendingen wilt exporteren.
 3. Ga naar Export Klik op ‘Export’ aan de bovenkant van het scherm om naar het exportgedeelte te gaan.
 4. Selecteer Velden Kies de velden die je wilt exporteren. Je kunt kiezen om alle velden te exporteren of specifieke velden te selecteren, afhankelijk van je behoeften.
 5. Download het CSV-bestand Na het selecteren van de velden, klik je op ‘Download Export File’ om het CSV-bestand met alle geselecteerde inzendingen te downloaden.

Nut van CSV-export

Het exporteren van Gravity Forms inzendingen naar CSV is vooral nuttig voor bedrijven en individuen die de verzamelde gegevens willen analyseren om inzichten te vergaren, rapporten te maken, of de gegevens willen importeren in andere software en systemen. CSV-bestanden zijn gemakkelijk te openen met programma’s zoals Microsoft Excel of Google Sheets, wat ze een ideaal formaat maakt voor verdere analyse en bewerking.

Veelgestelde Vragen

 • Kan ik de geëxporteerde gegevens filteren?
  Ja, Gravity Forms biedt opties om de gegevens te filteren op datum, veldwaarden, etc. voordat je ze exporteert.
 • Is er een limiet aan hoeveel inzendingen ik kan exporteren?
  Nee, er is geen specifieke limiet aan het aantal inzendingen dat je kunt exporteren. Echter, houd er rekening mee dat het exporteren van een groot aantal inzendingen meer tijd kan kosten en meer geheugen van je server kan vereisen.
 • Zijn mijn gegevens veilig tijdens het exportproces?
  Ja, het exportproces is beveiligd en alleen toegankelijk voor gebruikers met de juiste rechten en toegangsprivileges.

Conclusie

Het kunnen exporteren van inzendingen naar CSV vanuit Gravity Forms is een essentiële functie die het analyseren en beheren van gegevens enorm vergemakkelijkt. Door de stappen in deze handleiding te volgen, kun je gemakkelijk je inzendingen exporteren en optimaal gebruikmaken van de verzamelde informatie om de prestaties van je website te verbeteren.

We hopen dat deze uitgebreide gids nuttig is geweest en mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze te stellen in de reactiesectie hieronder.

Wil je zelf aan de slag met Gravity Forms? Bestel hier je licentie.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.