Het gebruik van afbeeldingen op websites is essentieel voor het verbeteren van de gebruikerservaring en SEO. Een belangrijk onderdeel van afbeeldingen online is het toevoegen van een alternatieve tekst en titel. De WordPress plugin, Auto Image Attributes From Filename With Bulk Updater, kan helpen bij het automatisch invullen van de alternatieve tekst en titel voor afbeeldingen.

Image attributes pro

Alternatieve tekst en titel voor afbeeldingen

Deze plugin biedt verschillende opties om teksten te genereren voor afbeeldingen. Het kan de bestandsnaam van de afbeelding gebruiken om een beschrijvende, informatieve tekst te maken, wat helpt bij het verbeteren van de toegankelijkheid en zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website.

De gratis versie van de plugin kun je hier downloaden.

Auto Image Attributes From Filename With Bulk Updater (Add Alt Text, Image Title For Image SEO)

Pro versie

Buiten de standaard functies is er ook een pro versie beschikbaar. Deze versie biedt geavanceerdere functies en mogelijkheden, waarmee gebruikers meer controle en flexibiliteit hebben over hoe de alternatieve teksten en titels worden gegenereerd.

Alternatieve teksten en titels

Alternatieve teksten en titels zijn essentieel voor de toegankelijkheid van een website. Ze bieden beschrijvingen van de afbeeldingen voor gebruikers met visuele beperkingen en helpen zoekmachines de inhoud van de afbeeldingen beter te begrijpen. Het correct gebruiken van alt-teksten en titels kan leiden tot betere zoekmachine rankings en een groter bereik. Daarnaast zijn ALT teksten ook van belang voor het vindbaar maken van een website of webshop.

Het automatisch laten genereren van alt-teksten en titels kan een hoop tijd besparen, vooral voor websites met een groot aantal afbeeldingen. Daarnaast zorgt het voor consistentie in de beschrijvingen en titels, wat weer bijdraagt aan een betere gebruikerservaring en SEO.

Hoe gebruik je Image Attributes Pro?

Het gebruik van deze plugin is vrij eenvoudig. Na het installeren en activeren van de plugin, kunnen gebruikers kiezen uit verschillende opties om de alternatieve teksten en titels automatisch te genereren. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de bestandsnaam, de titel van de bijbehorende post of een andere relevante tekst als basis te gebruiken voor de alt-tekst en titel.

De Auto Image Attributes From Filename With Bulk Updater plugin is een handig hulpmiddel voor websitebeheerders die de toegankelijkheid en SEO van hun site willen verbeteren door middel van geoptimaliseerde alternatieve teksten en titels voor afbeeldingen.

Met verschillende opties voor het genereren van teksten en een beschikbare pro versie voor geavanceerdere functies, biedt deze plugin een flexibele en tijdbesparende oplossing voor het optimaliseren van afbeeldingen op WordPress-websites.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.