Avoid URL Redirects

Bij het optimaliseren van websites zien we regelmatig de melding ‘Avoid URL Redirects’ verschijnen in GTMetrix-analyserapporten. Vaak gaat het om websites waarbij de automatische 301 redirect voor een doorsturing van www naar non-www, of van http naar https, niet goed is geconfigureerd.

Deze onjuiste omleidingen kunnen leiden tot verminderde laadsnelheden en een suboptimale gebruikerservaring.

Oorzaak van de melding

Deze melding komt vaak naar voren wanneer een website meerdere omleidingen heeft, wat onnodige HTTP-verzoeken kan veroorzaken. Het is cruciaal om dit probleem aan te pakken om de prestaties van je website te verbeteren en een snellere en meer gestroomlijnde ervaring voor de gebruiker te waarborgen.

Het belang van correcte omleidingen

Omleidingen zijn essentieel voor het behoud van de SEO-ranking en het waarborgen van de veiligheid van gebruikersgegevens, maar ze moeten correct worden geïmplementeerd. Foutieve omleidingen kunnen vertragingen veroorzaken en de SEO-prestaties van de site beïnvloeden, wat uiteindelijk kan resulteren in een verlies aan verkeer en inkomsten.

Zelf omleidingen genereren

Wil je zeker weten dat je de juiste code in je .htaccess bestand hebt staan? Je kunt deze zelf genereren met behulp van tools zoals die te vinden zijn op Aleyda Solis’ htaccess Redirects Generator.

Door het correct instellen van de .htaccess-file kun je voorkomen dat gebruikers en zoekmachines verkeerd worden omgeleid en ervoor zorgen dat je website soepel draait.

Server-side omleidingen

Hoewel .htaccess een nuttig middel is, is het nog beter om de redirects via de server te laten verlopen. Server-side redirects zullen over het algemeen een beter en sneller resultaat hebben dan redirects via .htaccess, omdat ze minder overhead hebben en efficiënter zijn in termen van serverbronnen.

Door het minimaliseren van de tussenstappen kunnen websites sneller laden, wat bijdraagt aan een betere gebruikerservaring en positieve SEO-implicaties heeft.

Het correct instellen van URL-omleidingen is een cruciaal aspect van websitebeheer en -optimalisatie. Het gebruik van tools zoals GTMetrix kan inzicht geven in eventuele problemen met omleidingen die de prestaties van je website kunnen beïnvloeden.

Het is daarom van belang om regelmatig je website te testen en te zorgen dat alle omleidingen correct zijn geconfigureerd, hetzij via .htaccess of, bij voorkeur, rechtstreeks via de server, om de snelheid en prestaties van je website te maximaliseren en een optimale gebruikerservaring te garanderen.

Lees alles over GTmetrix.com in deze blog over website speedtesten

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.