Hoe maak je een backup in Direct Admin?

DirectAdmin is een populair webhosting controlepaneel dat je kunt gebruiken om websites en bijbehorende services te beheren. Het is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, en je kunt het gebruiken om een back-up van je website te maken.

Backup maken

Hier zijn de stappen om een back-up van je website te maken in DirectAdmin. Houdt er rekening mee dat jouw hostingprovider misschien gebruik maakt van JetBackup, dat is een extra dienst. Mocht je die hebben dan geldt onderstaand stappenplan niet voor jou.

  1. Log in op DirectAdmin: Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in op de DirectAdmin loginpagina. Je zou een URL moeten hebben die er ongeveer zo uitziet: http://jouwdomein.com:2222.
  2. Ga naar ‘Create/Restore Backups’: Zodra je bent ingelogd, navigeer je naar het tabblad ‘User Level’ (indien niet al geselecteerd) en zoek je naar de optie ‘Create/Restore Backups’ onder de sectie ‘Your Account’. Klik op deze optie.
  3. Selecteer de inhoud voor de back-up: Op de volgende pagina zie je verschillende opties om te selecteren wat je wilt back-uppen. Dit omvat e-mailaccounts, databases, websitebestanden, enz. Controleer alle vakjes die je wilt opnemen in je back-up.
  4. Start de back-up: Klik op de knop ‘Create Backup’ om het back-up proces te starten. Afhankelijk van de grootte van je website kan dit even duren.
  5. Download de back-up: Zodra de back-up is voltooid, wordt deze opgeslagen in een map met de naam ‘backups’ in je home directory. Je kunt deze back-up downloaden naar je lokale systeem voor veilige opslag.

Backup downloaden

Om dit te doen, navigeer je naar ‘File Manager’ in het DirectAdmin controlepaneel, ga je naar de map ‘backups’ en download je het back-upbestand. Je kunt ook een FTP-client zoals FileZilla gebruiken om het back-upbestand te downloaden.

Extra tip: Het is aan te raden om je back-upbestanden op een veilige locatie op te slaan, zoals een externe harde schijf of cloudopslagdiensten zoals Google Drive of Dropbox. Dit helpt je om je website snel te herstellen in geval van een storing of andere problemen.

Belangrijk is ook om regelmatig back-ups te maken, vooral als je regelmatig updates maakt op je website (of een onderhoudscontract afsluiten). Dit zorgt ervoor dat je altijd een recente kopie van je WordPress website hebt om naar terug te keren in geval van nood.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.