DirectAdmin is een webgebaseerd hosting controle paneel dat gebruikt wordt om webhosting servers te beheren.

Het biedt een grafische interface waarmee gebruikers hun webhosting omgeving kunnen beheren, zoals het maken van gebruikersaccounts, domeinen, e-mailaccounts, en databases.

Wat kun je in DirectAdmin?

Accountbeheer

  • Gebruikersaccounts aanmaken en beheren: Je kunt nieuwe gebruikersaccounts aanmaken en bestaande accounts beheren. Dit omvat het instellen van toegangsrechten, het beheren van e-mailaccounts, en het toewijzen van schijfruimte en bandbreedte aan verschillende gebruikers.
  • Domeinnamen beheren: In DirectAdmin kun je nieuwe domeinen toevoegen, subdomeinen creëren en DNS-instellingen beheren. Dit is cruciaal voor het hosten van meerdere websites of het beheren van verschillende aspecten van je website.

Domeinbeheer

E-mailbeheer

   • E-mailaccounts instellen: Je kunt e-mailaccounts aanmaken voor jouw domein, inclusief het instellen van mailboxquota’s en het beheren van e-mailaliassen.
   • Spamfilters en beveiligingsinstellingen: DirectAdmin biedt opties om spam te filteren en e-mailbeveiligingsinstellingen aan te passen, wat helpt bij het beschermen van jouw e-mailcommunicatie.

E-mailbeheer directadmin

Bestands- en databasebeheer

  • Bestandsbeheerder: Je kunt bestanden en mappen op jouw server beheren, uploaden, bewerken en verwijderen via de ingebouwde bestandsbeheerder van DirectAdmin.
  • Databasebeheer: DirectAdmin stelt je in staat databases aan te maken en te beheren. Je kunt MySQL-databases beheren, gebruikersrechten toewijzen en databases importeren/exporteren.

Website en domeininstellingen:

  • Website-instellingen beheren: Dit omvat het configureren van website-specifieke instellingen zoals directorybeveiliging, error pagina’s, en redirects.
  • SSL-certificaten installeren: Voor de beveiliging van je website kun je SSL-certificaten installeren en beheren.

DirectAdmin SSL

Backup en restore

  • Back-ups maken en herstellen: Een belangrijke functie in DirectAdmin is het vermogen om back-ups van jouw website en databases te maken. Je kunt volledige back-ups maken, deze downloaden voor veilige opslag en back-ups herstellen indien nodig. Sommige providers bieden als extra optie nog JetBackup voor handiger beheren van je backups.

Waarom DirectAdmin?

 1. Gebruiksvriendelijkheid: DirectAdmin staat bekend om zijn eenvoudige, intuïtieve interface, waardoor het gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is, zelfs voor beginners.
 2. Efficiënt beheer van hosting resources: Gebruikers kunnen gemakkelijk via een web interface domeinen, subdomeinen, e-mailaccounts, en databases beheren.
 3. Automatisering van taken: Het stelt gebruikers in staat om taken zoals back-ups, cronjobs en automatische scriptinstallaties zoals Installatron te automatiseren.
 4. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: DirectAdmin ondersteunt verschillende soorten software en is aanpasbaar, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote hostingomgevingen.
 5. Veiligheid: Het biedt verschillende veiligheidsfuncties, zoals SSL-certificaatmanagement, IP-blokkering, en meer om de beveiliging van de server te waarborgen.
 6. Multi-level toegang: DirectAdmin biedt verschillende toegangsniveaus, zoals beheerder, reseller, en gebruikersniveau, waardoor het geschikt is voor verschillende gebruikersbehoeften.

 

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.