FileZilla is een populaire, gratis open-source FTP (File Transfer Protocol) applicatie die wordt gebruikt voor het overdragen van bestanden tussen lokale computers en een server op het internet. FTP is een standaard netwerkprotocol dat wordt gebruikt voor het overbrengen van bestanden van de ene host naar de andere over een TCP-gebaseerd netwerk, zoals het internet. FileZilla is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux.

Wat is FileZilla?

Enkele belangrijke kenmerken van FileZilla zijn:

  1. Gebruiksgemak: FileZilla heeft een duidelijke en intuïtieve gebruikersinterface die het gemakkelijk maakt om bestanden te uploaden en te downloaden. Het ondersteunt ook drag-and-drop functionaliteit.
  2. Ondersteuning voor verschillende protocollen: Naast FTP ondersteunt FileZilla ook FTPS (FTP over SSL/TLS) en SFTP (SSH File Transfer Protocol).
  3. Site manager: Hiermee kun je verbindingen met servers opslaan en beheren, inclusief serveradressen, inloggegevens en poortnummers, wat het gemakkelijk maakt om snel verbinding te maken met verschillende servers.
  4. Overdracht aueue: Een wachtrijweergave laat je zien welke bestanden worden overgedragen en welke in de wachtrij staan, inclusief informatie over de voortgang en snelheden.
  5. Bestandsbeheerfuncties: Biedt functies zoals het hernoemen en verwijderen van bestanden op de server, het maken van mappen, en het wijzigen van bestandsrechten.
  6. Tabblad interface: Ondersteunt meerdere tabbladen, zodat je tegelijkertijd verbinding kunt maken met meerdere servers.
  7. Cross-platform: Werkt op verschillende besturingssystemen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor gebruikers met verschillende apparaten.Filezilla

FileZilla pro of free?

FileZilla is vooral nuttig voor webontwikkelaars en beheerders die regelmatig bestanden moeten overbrengen tussen hun lokale systeem en webserver. Het is ook handig voor het maken van backups van websitebestanden en het beheren van grote bestanden of grote hoeveelheden bestanden die niet effectief kunnen worden beheerd via een webgebaseerde interface.

Bij Lamper Design gebruiken wij de Pro versie van FileZilla. De reden hiervoor is dat wij één profiel hebben waar automatisch onze klanten toegevoegd worden als één van onze medewerkers iemand toevoegt.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.