Wij zijn er zeker van dat je hem wel eens gezien hebt. Een standaard orderbevestiging in een WooCommerce webshop, ik moet je vertellen dat je hier echt niet blij van kan worden…. Je hebt eindelijk je favoriete (of noodzakelijke) product besteld en een bedankje kan er nog nog eens af. Meneer/mevrouw, dit krijg je en nu niet meer zeuren. Gaaf!

Bedanktpagina optimaliseren

Maar er is hoop. Je kunt namelijk zowel de standaard bedankt-voor-je-aankoop pagina als de bestelbevestiging aanpassen. Hoe? De snelste en meest veilige manier is door middel van twee plugins. Ja, ik weet het, het beste advies is gebruik zo min mogelijk plugins. Maar een betere en veiligere manier om dit op te lossen is er eigenlijk gewoon niet. Daarnaast komen deze plugins alleen in actie als je iets verkocht hebt. Dus de invloed op de snelheid van je webshop is minimaal.

Zorg ervoor dat de koper die net zijn geld aan jouw product geïnvesteerd heeft en daar blij van is geworden deze stemming vasthoud. Feliciteer de koper met de aankoop. Bevestig deze felicitatie op de bevestiging in de mail.

Bedankt voor bestelling WooCommerce

Zorg er verder ook voor dat het geheel in de huisstijl is en er netjes uitziet. Vermeld ook duidelijk hoe een product retour gestuurd kan worden. Waarom zou iemand hier naar moeten zoeken? Soms is het product niet wat iemand zoekt maar vind hij of zij wel een ander beter passend product. Zonde dus als de klant teleurgesteld is en het product daarom retour stuurt en ergens anders een nieuw product bestelt. Voorkom dit door correct te communiceren en duidelijk te zijn.

Bevestig ook dat je klant de juiste keuze gemaakt heeft voor jouw product. Iedereen is onzeker of het wel echt 100% is wat ze zoeken. Neem deze onzekerheid weg door simpelweg te vertellen wat een fantastisch product er naar hun onderweg is.

Voor het aanpassen van de bedankt-pagina zijn er verschillende plugins te vinden op Codecanyon. En anders is Funnelkit een aanrader.

E-mails WooCommerce aanpassen?

Om de e-mails aan te passen die verstuurd worden vanuit WooCommerce raad ik je ze plugin aan: Kadence Email customizer, gratis te downloaden via de WordPress repository.

 

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.