Veel webshops zullen btw moeten berekenen aan hun klanten. Aangezien er in Nederland verschillende tarieven voor verschillende producten gerekend worden is het zaak om deze btw-tarieven direct goed in te stellen in je webshop.

Je kunt er ook voor kiezen om producten inclusief of exclusief btw te tonen aan je bezoekers. In Nederland is het trouwens wettelijk verplicht om je prijzen inclusief btw te tonen.

Alle instellingen rondom belastingen vind je terug in je webshop op deze pagina: https://jouwwebshop.nl/wp-admin/admin.php?page=wc-settings&tab=tax

BTW instellen WooCommerce

Een vraag die wij vaak voorbij zien komen is hoe je ervoor zorgt dat er in de winkelmand netjes ‘btw’ komt te staan in plaats van ’tax’, wat er standaard komt te staan. Dit stel je in bij het tarief en dan bij Belastingnaam.

Voor een aantal van onze klanten die B2B aan het buitenland verkopen is het van belang dat met een geldig btw-nummer er geen btw berekend wordt. Hiervoor adviseren wij de plugin van WooCommerce, dit is de EU VAT Number plugin. Deze plugin controleert of er een geldig btw-nummer is ingevoerd en als dit klopt, wordt er geen btw berekend.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.