Bezoekers zijn op zoek naar bepaalde informatie. Mochten zij in Google jouw dienstenpagina’s niet gevonden hebben en direct daarop geland zijn, dan kan het zijn dat ze via de homepage alsnog die pagina’s willen bezoeken. Maar dan moeten ze wel weten dat ze er zijn. Het liefst zo snel mogelijk.

Zoekfunctie in WordPress

Zorg daarom dat er een zoekfunctie aanwezig is in de header van je website. En dat deze ook toont wat bezoekers zoeken. Je kunt tegenwoordig hele goede uitbreidingen kopen op bijvoorbeeld Codecanyon die de standaard zoekfunctionaliteit van je WordPress website verrijken of waarin je aan kunt geven wat er getoond moet worden in de zoekresultaten. Investeer hierin en test hiermee.

Wij gebruiken in een WordPress webdesign vaak FacetWP voor de filters en ook om te zoeken. In een webshop maken we graag gebruik van de geoptimaliseerde zoekfunctie van Fibosearch.

Vergeet niet in Google Analytics aan te zetten dat de interne zoekresultaten ook weergegeven worden in Google Analytics. Hiermee creëer je voor jezelf de mogelijkheid om je content aan te passen aan je bezoekers. Een win-winsituatie dus met 1 slimme toevoeging aan je website.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.