Wat is Bing Webmaster Tools?

Bing Webmaster Tools is een gratis dienst aangeboden door Microsoft, ontworpen om website beheerders te helpen met het beheren van de aanwezigheid van hun (WordPress) websites op Bing, de zoekmachine van Microsoft. Dit platform biedt vergelijkbare functionaliteiten als Google Search Console, maar dan gericht op het Bing zoeknetwerk.

Waarom Bing Webmaster Tools gebruiken?

Door Bing Webmaster Tools te gebruiken, kunnen ontwikkelaars en marketeers inzichten krijgen in hoe hun website presteert in Bing. Ze kunnen gegevens zien over paginaweergaven, klikken, en zelfs de manier waarop Bing hun site indexeert. De tool biedt ook mogelijkheden om de site te diagnosticeren op SEO-problemen, het bekijken van backlinkgegevens, en het indienen van sitemaps om het crawlen te verbeteren.

Het platform biedt verschillende hulpmiddelen en rapporten die kunnen helpen bij het optimaliseren van de website, waaronder:

  • SEO-rapporten: Deze rapporten bieden aanbevelingen gebaseerd op de best practices van Bing om de zichtbaarheid van je site te verbeteren.
  • Keyword Research Tool: Deze tool helpt bij het vinden van relevante zoekwoorden voor je content door het bieden van inzichten in zoekvolume en trends.
  • URL Inspection Tool: Hiermee kun je specifieke URL’s inspecteren om te zien hoe Bing ze ziet en indexeert.

Website verifiëren in Bing

Om te beginnen met Bing Webmaster Tools, moet je je website of webshop verifiëren met Bing. Dit kan door een meta-tag aan je site toe te voegen, door een XML-bestand te uploaden naar je server, of door een record toe te voegen aan je DNS. Zodra je website geverifieerd is, heb je toegang tot alle tools en rapporten die je helpen om je website beter te beheren en te optimaliseren voor Bing.

Start met het gebruik van Bing Webmaster Tools.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.