Verifiëren van E-mailadressen met Gravity Forms

Het is essentieel dat bezoekers van een website hun e-mailadres correct invoeren bij het invullen van een formulier. Een correct e-mailadres is cruciaal voor communicatie en het verlenen van service of informatie. Met Gravity Forms, een geavanceerde tool voor het bouwen van formulieren in WordPress, kunnen websitebeheerders een extra controle inschakelen om te verzekeren dat bezoekers hun e-mailadres correct hebben ingevoerd. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit kunt instellen.

Stap 1: Ga naar het a-mailadres veld
Open de Gravity Forms plugin en navigeer naar het formulier waar je de e-mailadres verificatie wilt toevoegen. Zoek het e-mailadres veld op het formulier.

Stap 2: Open het a-mailadres veld
Klik op het e-mailadres veld om de instellingen ervan te openen. Je krijgt nu verschillende opties en instellingen te zien die je kunt aanpassen.

Stap 3: Schakel a-mail bevestiging In
Zoek de optie ‘e-mail bevestiging inschakelen’ en vink deze aan. Deze optie zal de gebruiker verplichten zijn/haar e-mailadres twee keer in te voeren, waardoor de kans op fouten vermindert.

Extra opties en overwegingen:

  • Veldbeschrijving: Voeg een duidelijke, behulpzame beschrijving toe aan het e-mailveld die de gebruiker informeert over waarom het nodig is het e-mailadres te bevestigen.
  • Foutmeldingen: Pas de foutmeldingen aan om gebruikers te informeren wanneer de ingevoerde e-mailadressen niet overeenkomen.
  • E-mail notificaties: Configureer e-mail notificaties om zowel de websitebeheerder als de gebruiker te informeren over de status van het ingediende formulier.
  • Geavanceerde velden: Overweeg het gebruik van geavanceerde velden voor meer complexe validatievereisten, zoals het valideren van het e-mailadresformaat en het blokkeren van specifieke e-maildomeinen.
  • Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat het formulier toegankelijk is en dat alle gebruikers, inclusief die met beperkingen, de velden gemakkelijk kunnen invullen en begrijpen.

Conclusie

Het toevoegen van een e-mail bevestiging aan je Gravity Forms formulieren kan helpen om de nauwkeurigheid van de ingevoerde informatie te garanderen. Het vereist een minimale inspanning om op te zetten, maar de voordelen op lange termijn zoals verbeterde communicatie en gebruikerstevredenheid zijn significant. Door extra aandacht te besteden aan de gebruiksvriendelijkheid van je formulieren, zoals duidelijke instructies en foutmeldingen, kun je de gebruikerservaring verder optimaliseren.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.