Als je een e-mail wilt sturen naar de klanten die jouw product besteld hebben dan is het wel fijn als dit e-mailadres ook klopt. De bezoekers hebben dit e-mailadres zelf ingevoerd maar het gebeurt regelmatig dat hier typefouten in zitten.

Hoe voorkom je dit en hoe valideer je het e-mailadres? Er zijn verschillende plugins te vinden die een extra veld toevoegen waarin het e-mailadres veld gevalideerd wordt. In principe heb je hier geen extra plugin voor nodig en is een simpel stukje code voldoende. Hiervan zijn er diverse te vinden op het internet.

Email validatie wooCommerce

Nog een extra tip: zorg dat het validatieveld geen rekening houdt met hoofdletters en kleine letters. Een e-mailadres werkt namelijk altijd, onafhankelijk van hoofdletters en kleine letters. Als een bezoeker de automatische invulfunctie van de browser gebruikt is de kans groot dat het e-mailadres met een hoofdletter geschreven wordt. Mocht deze bezoeker in het validatieveld dan een kleine letter gebruiken, dan zal de validatie niet kloppen als hier niet naar gekeken wordt in het script. En dit betekent weer e-mails van klanten die niet kunnen bestellen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.