Popup Builder voor Elementor

Om een popup te maken met Elementor, begin je met het openen van de Popup Builder. Je vindt dit onder “Templates” in het WordPress dashboard, waarna je klikt op “Popups”. Dit brengt je naar de interface waar je je popups kunt beheren en nieuwe kunt aanmaken.

Elementor popup

Nieuwe popup in Elementor aanmaken

In de Popup Builder klik je op “Add New” om een nieuwe popup te maken. Geef je popup een naam en klik op “Create Template”. Je wordt vervolgens naar de Elementor Editor gebracht, waar je kunt kiezen uit verschillende vooraf gemaakte popup-ontwerpen of je eigen ontwerp kunt maken vanaf nul.

Eenmaal in de Elementor Editor kun je je popup ontwerpen zoals je wilt. Voeg secties, kolommen, en widgets toe om de inhoud en lay-out van je popup te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een formulier, een aanbieding, of een melding in de popup plaatsen. Gebruik de “Style” en “Advanced” tabbladen om de vormgeving en het gedrag van je popup aan te passen.

Popup instellingen

Klik op het tandwiel-icoon linksonder in de editor om de popup-instellingen te openen. Hier kun je instellingen zoals de grootte, positie, en animatie van de popup aanpassen. Je kunt ook trigger-instellingen configureren, zoals het openen van de popup na een bepaalde tijd of wanneer een gebruiker naar een bepaald deel van de pagina scrollt.

Elementor popup publiceren

Als je tevreden bent met je popup, klik je op “Publish”. Je wordt nu gevraagd om de “Display Conditions” in te stellen, waarmee je bepaalt waar de popup wordt getoond, zoals op specifieke pagina’s of op de gehele site. Vervolgens kun je de “Triggers” instellen om te bepalen wanneer de popup verschijnt, zoals bij het laden van de pagina of wanneer de gebruiker op een specifieke knop klikt.

Na het publiceren kun je je popup altijd beheren via de Popup Builder. Hier kun je je popups bekijken, bewerken, of verwijderen. Zo kun je je popups flexibel aanpassen aan de behoeften van je WordPress website.

Elementor voor WordPress

Zelf ontwikkelen wij geen nieuwe WordPress projecten met Elementor. Waarom niet? Wij blijven graag dicht bij de basis van WordPress en dat is de Gutenberg editor die wij gebruiken in combinatie met het GeneratePress thema.

Alleen krijgen we veel vragen over Elementor en willen we ook graag onze kennis hierover delen. En daarbij willen we ook graag aangeven dat als de Elementor plugin correct geïnstalleerd en gebruikt wordt dat het zeker geen slechte pagebuilder is.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.