FacetWP Mobile Flyout

Het toevoegen van een FacetWP filter op mobiele apparaten kan worden bereikt door gebruik te maken van een hulpprogramma genaamd Mobile Flyout. Hier volgt een meer gedetailleerde en uitgebreide uitleg over hoe je dit kunt instellen en implementeren.

Stap 1: download en installeer de Mobile Flyout Add-On
Ga naar de officiële website van FacetWP en download de gratis add-on, Mobile Flyout. Na het downloaden, installeer je de plugin op je WordPress website, net zoals je dat zou doen met andere plugins. Dit voegt een extra functionaliteit toe aan de website waardoor je filters ook op mobiele apparaten zichtbaar worden.

Stap 2: voeg code toe
Na het installeren van de add-on, moet je een stukje PHP code toevoegen aan je website. Dit doe je door de onderstaande code toe te voegen in het bestand functions.php van je child-theme. Plaats deze code op de pagina’s waar je de filters wilt weergeven.

function sk_mobile_facet_filter_button () {
echo'<button class="facetwp-flyout-open">Filter</button>';
}

add_action( 'woocommerce_after_shop_loop', 'sk_mobile_facet_filter_button', 99 );

Stap 3: Aanpassingen
Het is ook mogelijk om de knop aan te passen naar wens. Je kunt de tekst, stijl, en plaatsing van de knop aanpassen met extra CSS of door de PHP-code aan te passen.

Facetwp mobile flyout

Stap 4: Test de functionaliteit
Na het volgen van bovenstaande stappen, is het belangrijk om de functionaliteit te testen. Open de website op een mobiel apparaat en ga naar een pagina waar de filter zou moeten verschijnen. Als alles correct is geïnstalleerd en geconfigureerd, zou je nu een “Filter” knop moeten zien die de FacetWP filters laat zien wanneer je erop klikt.

FacetWP filters op mobiel

Eventueel kun je nog de mobile flyout knop verbergen boven een bepaalde schermgrootte. Op een desktop scherm hoeft de filter namelijk niet getoond te worden.

Het gebruik van de Mobile Flyout add-on is een efficiënte manier om FacetWP filters zichtbaar te maken op mobiele apparaten. Op de Engelstalige documentatie pagina van FacetWP vind je nog meer toepassingen en aanpassingen voor de Mobile Flyout.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.