FacetWP filter op mobiel

Het toevoegen van een FacetWP-filter op mobiele apparaten kan worden bereikt door gebruik te maken van een hulpprogramma genaamd Mobile Flyout. Hier volgt een meer gedetailleerde en uitgebreide uitleg over hoe je dit kunt instellen en implementeren.

Stap 1: download en installeer de Mobile Flyout Add-On
Ga naar de officiële website van FacetWP en download de gratis add-on, Mobile Flyout. Na het downloaden, installeer je de add-on op je WordPress-website, net zoals je dat zou doen met andere plugins. Dit voegt een extra functionaliteit toe aan de website waardoor je filters ook op mobiele apparaten zichtbaar worden.

Stap 2: voeg code toe
Na het installeren van de add-on, moet je een beetje code toevoegen aan je website. Dit doe je door de onderstaande code toe te voegen in het bestand functions.php van je child-theme. Plaats deze code op de pagina’s waar je de filters wilt weergeven.

function sk_mobile_facet_filter_button () {
echo'<button class="facetwp-flyout-open">Filter</button>';
}


add_action( 'woocommerce_after_shop_loop', 'sk_mobile_facet_filter_button', 99 );

Stap 3: Aanpassingen
Het is ook mogelijk om de knop aan te passen naar wens. Je kunt de tekst, stijl, en plaatsing van de knop aanpassen met extra CSS of door de PHP-code aan te passen.

Stap 4: Test de functionaliteit
Na het volgen van bovenstaande stappen, is het belangrijk om de functionaliteit te testen. Open de website op een mobiel apparaat en ga naar een pagina waar de filter zou moeten verschijnen. Als alles correct is geïnstalleerd en geconfigureerd, zou je nu een “Filter” knop moeten zien die de FacetWP filters laat zien wanneer je erop klikt.

Conclusie

Het gebruik van de Mobile Flyout add-on is een efficiënte manier om FacetWP filters zichtbaar te maken op mobiele apparaten. Het toevoegen van de benodigde code en het aanpassen van de knop zorgt ervoor dat gebruikers een meer gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke ervaring hebben wanneer ze de website bezoeken op mobiele apparaten. Zorg er altijd voor dat je de wijzigingen test op verschillende apparaten om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt en dat de gebruikerservaring consistent is.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.