Integratie van FacetWP-Paginatie in WooCommerce

De integratie van FacetWP-paginatie kan een geweldige aanvulling zijn voor WooCommerce-websites, omdat het een geavanceerdere navigatie-ervaring biedt in vergelijking met de standaard WooCommerce-paginatie. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kunt implementeren.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint, zorg ervoor dat je een kindthema hebt geactiveerd of dat je een plugin zoals ‘Code Snippets’ hebt geïnstalleerd en geactiveerd, om code op een veilige manier toe te voegen aan je website.

Stap 2: Code toevoegen

Voeg de volgende code toe aan de functions.php van je kindthema of gebruik een plugin zoals ‘Code Snippets’:

// Removes default WooCommerce pagination.
remove_action( 'woocommerce_after_shop_loop', 'woocommerce_pagination' );


add_action( 'woocommerce_after_shop_loop', 'custom_woocommerce_pagination' );
//Adds FacetWP's pagination on WooCommerce archives.
function custom_woocommerce_pagination() {
echofacetwp_display( 'pager' );
}

Deze code verwijdert eerst de standaard WooCommerce-paginatie van de archiefpagina’s en vervolgens wordt de FacetWP-paginatie toegevoegd.

Stap 3: FacetWP Configuratie

Na het toevoegen van de code, zorg ervoor dat FacetWP correct is geconfigureerd om de paginatie te tonen op de gewenste plaatsen. Ga naar de FacetWP instellingenpagina in het WordPress-dashboard en configureer de pager naar wens.

Uitleg over de Code

  1. remove_action: Deze functie wordt gebruikt om de standaard WooCommerce-paginatie te verwijderen van de archiefpagina’s.
  2. add_action: Deze functie voegt de aangepaste paginatiefunctie custom_woocommerce_pagination toe na de WooCommerce-winkel loop.
  3. custom_woocommerce_pagination: Dit is de aangepaste functie die de FacetWP-paginatie weergeeft met behulp van facetwp_display('pager').

Voordelen van FacetWP-paginatie

FacetWP biedt een meer verfijnde en flexibele paginatie dan de standaard WooCommerce-paginatie. Het laat gebruikers meer filteropties en een betere navigatie-ervaring, wat kan leiden tot een verhoogde gebruikerstevredenheid en mogelijk meer conversies.

Conclusie

Het vervangen van de standaard WooCommerce-paginatie door FacetWP-paginatie kan een slimme zet zijn voor degenen die hun klanten een verbeterde en meer interactieve browse-ervaring willen bieden. Zorg er altijd voor dat elke codeverandering wordt getest in een veilige omgeving voordat deze live gaat, om mogelijke conflicten of problemen te vermijden.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.