Weergeven van FacetWP Widget Labels

Wanneer je gebruik maakt van FacetWP, een geavanceerde filtering plugin voor WordPress, heb je misschien de nood om labels te tonen bij elk facet. Dit artikel legt uit hoe je dit kunt doen door aangepaste code toe te voegen aan het functions.php-bestand van je child-theme of via een plugin zoals Code Snippets.

De code

De gegeven code is bedoeld om labels toe te voegen aan de FacetWP facets. Plaats de volgende code in het functions.php bestand van je child-theme, of voeg het toe met een plugin zoals Code Snippets:

/** Labels facetwp **/ 
function fwp_add_facet_labels() { 
?> 
<script> 
(function($) { 
$(document).on('facetwp-loaded', function() { 
  $('.facetwp-facet').each(function() { 
   var $facet = $(this); 
   var facet_name = $facet.attr('data-name'); 
   var facet_label = FWP.settings.labels[facet_name]; 

   if ($facet.closest('.facet-wrap').length < 1 && 
     $facet.closest('.facetwp-flyout').length < 1) { 
     $facet.wrap('<div class="facet-wrap"></div>'); $facet.before('<h3 class="facet-label">' + facet_label + '</h3>'); 
   } 
  }); 
}); })(jQuery); 
</script> 
<?php 
} 
add_action( 'wp_head', 'fwp_add_facet_labels', 100 );

Uitleg code

 1. Definitie van de Functie: De functie fwp_add_facet_labels() wordt gedefinieerd om de labels toe te voegen.
 2. jQuery Script: Binnen deze functie wordt een jQuery script ingesloten dat reageert wanneer FacetWP is geladen.
 3. Iteratie over Facets: Voor elk facet, bepaalt de code het naam en label met behulp van FacetWP instellingen en voegt het label toe vóór het facet als er geen omliggende facet-wrap of facetwp-flyout is.
 4. Hook Toevoegen: Tot slot wordt de functie gekoppeld aan de wp_head action hook met een prioriteit van 100, zodat het script in de head-sectie van de website wordt geladen.

Aanpassing en personalisatie

Je kunt de opmaak van de labels personaliseren door de CSS-klassen te wijzigen, bijvoorbeeld door een andere class toe te voegen aan de <h3 class="facet-label"> tag, en vervolgens de styling aan te passen in je stylesheet. Ook kun je de structuur van de wrapping elementen aanpassen om beter te passen bij het design van je site.

Testen en debuggen

Nadat je de code hebt toegevoegd en aangepast, is het belangrijk om je website te testen om ervoor te zorgen dat de labels correct worden weergegeven en om eventuele conflicten of fouten op te lossen. Maak gebruik van browserontwikkelingstools en WordPress debugging om eventuele problemen op te sporen.

Conclusie

Het tonen van labels in FacetWP is een effectieve manier om de gebruikerservaring op je WordPress-site te verbeteren. Door de bovenstaande code toe te passen en naar wens aan te passen, kun je de labels toevoegen en stylen, en zo een meer informatieve en gebruiksvriendelijke interface bieden. Vergeet niet om na het toepassen van de wijzigingen je site grondig te testen en te debuggen om een soepele werking te garanderen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.