Gravity Forms is een prominente WordPress plugin die wordt gebruikt voor het bouwen van geavanceerde formulieren. Het bevat talrijke functies en tools om gebruikersgegevens effectief te verzamelen. Echter, het analyseren van deze gegevens binnen het platform kan soms een uitdaging zijn.

Exporteer Gravity Forms inzendingen naar CSV

Daarom kan het handig zijn om deze inzendingen te exporteren naar een CSV-bestand, wat het analyseren van de data sterk vergemakkelijkt. In dit artikel en de bijbehorende video wordt stap voor stap uitgelegd hoe dit gedaan kan worden.

Ook zou je de geëxporteerde inzendingen bijvoorbeeld kunnen importeren in een nieuwsbrievensysteem als Mailerlite of Mailchimp.

Hoe exporteer je inzendingen Gravity Forms?

 1. Login op WordPress Dashboard: Ga naar je WordPress dashboard en login met je accountgegevens.
 2. Navigeer naar Gravity Forms: Klik op de ‘Forms/formulieren’ optie in het zijmenu en kies het formulier waarvan je de inzendingen wilt exporteren.
 3. Exporteer optie: Ga naar de ‘Export’ sectie binnen de gekozen formulierpagina. Hier kun je specifieke velden selecteren die je wilt exporteren.
 4. Download het CSV-bestand: Nadat je de gewenste opties hebt geselecteerd, klik op ‘Download Export File’ om het CSV-bestand op je computer op te slaan.

Inzendingen exporteren

Een andere optie is om onder ‘Formulieren’ te kiezen voor import/export en vervolgens voor inzendingen exporteren. Deze manier is sneller.

Waarom exporteren naar CSV?

Het exporteren van formuliergegevens naar CSV is uitermate nuttig, omdat CSV-bestanden compatibel zijn met een breed scala aan toepassingen, zoals Microsoft Excel, Google Sheets en vele andere data-analyse tools. Deze compatibiliteit maakt het eenvoudiger om data te organiseren, analyseren en rapporteren, wat essentieel is voor bedrijven en individuen om inzichten te verkrijgen en weloverwogen beslissingen te nemen.

 • Data veiligheid: Let erop dat geëxporteerde data gevoelige informatie kan bevatten. Wees dus voorzichtig met het opslaan en delen van de geëxporteerde CSV-bestanden.
 • Periodieke export: Overweeg om op regelmatige basis inzendingen te exporteren om een actueel overzicht van je data te behouden.
 • Data filteren: Maak gebruik van de filteringsopties in je data-analysetool om specifieke informatie snel te vinden en de resultaten van je analyse te optimaliseren.

Het exporteren van Gravity Forms inzendingen naar een CSV-bestand is een effectieve methode om formuliervelden systematisch te organiseren en analyseren. Door het volgen van bovengenoemde stappen, kan men eenvoudigweg gegevens verzamelen, ordenen en benutten om inzichten te verwerven en de bedrijfsprestaties te optimaliseren. Wees echter altijd waakzaam met betrekking tot de veiligheid van gegevens en zorg ervoor dat gevoelige informatie adequaat wordt beschermd.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de geëxporteerde gegevens filteren?
  Ja, Gravity Forms biedt opties om de gegevens te filteren op datum, veldwaarden, etc. voordat je ze exporteert.
 • Is er een limiet aan hoeveel inzendingen ik kan exporteren?
  Nee, er is geen specifieke limiet aan het aantal inzendingen dat je kunt exporteren. Echter, houd er rekening mee dat het exporteren van een groot aantal inzendingen meer tijd kan kosten en meer geheugen van je server kan vereisen.
 • Zijn mijn gegevens veilig tijdens het exportproces?
  Ja, het exportproces is beveiligd en alleen toegankelijk voor gebruikers met de juiste rechten en toegangsprivileges.

Het kunnen exporteren van inzendingen naar CSV vanuit Gravity Forms is een essentiële functie die het analyseren en beheren van gegevens enorm vergemakkelijkt. Door de stappen in deze handleiding te volgen, kun je gemakkelijk je inzendingen exporteren en optimaal gebruikmaken van de verzamelde informatie om de prestaties van je website te verbeteren.

Wil je zelf aan de slag met Gravity Forms? Bestel hier je licentie.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.