Moneybird is een populair boekhoudprogramma dat ook nog eens heel eenvoudig te koppelen is aan Gravity Forms.

Gravity Forms Moneybird

Eigenlijk alles wat in Gravity Forms ingevoerd wordt kun je doorzetten naar Moneybird. Een aantal voorbeelden:

  • Je verkoopt een training en wilt direct laten inschrijven en een factuur versturen.
  • Je verkoopt een product en wilt direct een factuur versturen maar je hebt geen WooCommerce. Een voorbeeld hiervan is de website-analyse van Optimus Online.
  • Je gaat een nieuw boek lanceren en wilt mensen alvast de kans geven om vooraf te bestellen.

Je hebt binnen de plugin om workflows te selecteren vanuit Moneybird. Daarnaast heb je de keuze om een offerte te maken op basis van de ingevoerde gegevens of liever direct een factuur te sturen.

Ook voorwaarden zijn mogelijk, net als normale formulieren. Als je als voorwaarde instelt dat alle gegevens ingevuld moeten zijn zal een formulier dus nooit half ingevoerd in jouw administratie komen. En je kunt er ook voor kiezen om offertes vanuit Moneybird te versturen zodat je een officieel akkoord van de klant hebt in je administratie.

Als je gebruik maakt van Moneybird en WordPress en je verkoopt producten of diensten met een vaste prijs dan is ze deze tool zeker de moeite waard. Het aantal uren dat je kwijt bent aan je administratie kan drastisch verlaagd worden en de conversie van je website kan omhoog gaan omdat klanten direct weten waar ze aan toe zijn.

Bekijk de Gravity Forms MoneyBird add-on