Gravity Forms en Moneybird

Moneybird heeft zich ontwikkeld als een favoriet onder de boekhoudprogramma’s, voornamelijk vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoud waarmee het geïntegreerd kan worden met Gravity Forms. Deze integratie is extreem handig, aangezien alles dat binnen Gravity Forms wordt ingevoerd, automatisch naar Moneybird kan worden doorgezet.

Gravity Forms Moneybird

Voorbeelden

  1. Trainingen: Wanneer je een training verkoopt, kunnen klanten zich direct inschrijven en een factuur ontvangen.
  2. Productverkoop: Zelfs zonder WooCommerce kun je direct een factuur versturen na de verkoop van een product, zoals bij de website-analyse van Optimus Online.
  3. Boeklanceringen: Voor de lancering van een nieuw boek kunnen mensen de optie krijgen om van tevoren te bestellen.

Werkstromen en offertes in Moneybird

Binnen de plugin heb je de mogelijkheid om verschillende workflows te selecteren vanuit Moneybird. Je kunt kiezen om een offerte te creëren op basis van de ingevoerde gegevens of om direct een factuur te sturen. Offertes kunnen eveneens vanuit Moneybird worden verstuurd, wat een officiële goedkeuring van de klant in je administratie oplevert.

De integratie biedt ook de mogelijkheid om voorwaarden in te stellen, vergelijkbaar met normale formulieren. Door als voorwaarde in te stellen dat alle gegevens ingevuld moeten zijn, voorkom je dat een formulier half ingevuld in je administratie terechtkomt.

Form settings GF

Voordelen Moneybird en Gravity Forms

Voor gebruikers van Moneybird en WordPress die producten of diensten met een vaste prijs verkopen, is deze tool een waardevolle toevoeging. Het kan niet alleen het aantal uren dat je spendeert aan administratie drastisch verminderen, maar ook de conversie van je website verhogen doordat klanten direct duidelijkheid krijgen.

Een groot voordeel is dat je niet direct de WooCommerce plugin nodig hebt om een webshop te kunnen ontwikkelen.

Conclusie

Moneybird, in combinatie met Gravity Forms, is een krachtige tool die het administratieve proces stroomlijnt en optimaliseert. Het is een uitstekend middel om de efficiëntie te verhogen en tijd te besparen, waardoor ondernemers zich kunnen concentreren op de kernactiviteiten van hun bedrijf. Het voordeel van directe facturatie en de mogelijkheid om offertes te versturen, voegt een extra laag van professionaliteit en gemak toe aan de bedrijfsvoering.

Daarnaast kan het gebruik van Moneybird in combinatie met andere plugins en tools een synergie creëren die de algemene productiviteit en klanttevredenheid verhoogt. Het is een essentieel onderdeel voor kleine en middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar manieren om hun administratie te verbeteren en hun zakelijke processen te stroomlijnen. De gebruiksvriendelijkheid en diverse functionaliteiten maken het een aanrader voor elk bedrijf dat zijn boekhouding en klantrelaties naar een hoger niveau wil tillen.

Bekijk de Gravity Forms MoneyBird add-on

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.