Optimaliseer je aanvraagformulieren met Gravity Forms Preview

Het creëren van een effectief en gebruiksvriendelijk aanvraagformulier is goed voor een optimale gebruikerservaring. Een van de populaire tools om dit te bereiken is Gravity Forms. Dit is een uitgebreide formulierbouwer die een scala aan functionaliteiten biedt, zoals het automatisch versturen van een bevestigingsmail naar de aanvrager, als dit is ingesteld.

De standaardinstelling

Met de standaardinstellingen ontvangt de aanvrager, na het indienen van het formulier, een e-mail met alle ingevulde gegevens. Dit kan zeer nuttig zijn om de aanvrager een overzicht te geven van de verstrekte informatie. Echter, deze methode heeft een nadeel.

Het kan voorkomen dat de aanvrager een fout maakt bij het invullen van een veld en dit pas later realiseert. Het corrigeren van dergelijke fouten kan tijdrovend zijn en leidt tot extra werk voor zowel de aanvrager als de beheerder van het formulier.

De oplossing: Gravity Forms Preview

Om dergelijke problemen te voorkomen, is er een eenvoudige en efficiënte oplossing: Gravity Forms Preview. Deze plugin is een onderdeel van de Gravity Perks bundel en is zeer aan te bevelen voor degenen die regelmatig met Gravity Forms werken. Het betreft een verzameling van diverse plugins die de functionaliteit van je formulieren verder verbeteren en optimaliseren.

Preview Gravity Forms
Preview Gravity Forms veld

Installatie en gebruik

Na de installatie van Gravity Forms Preview wordt er een extra veld toegevoegd dat je op een gewenste plek in je formulier kunt plaatsen. Een logische keuze is om dit veld aan het einde van het formulier te plaatsen, net voor de verzendknop. Op deze manier krijgt de gebruiker de kans om alle ingevulde gegevens te controleren voordat het formulier definitief wordt ingezonden.

Voordelen van Gravity Forms Preview

Het gebruiken van deze plugin brengt meerdere voordelen met zich mee:

  1. Foutpreventie: Gebruikers kunnen hun invoer controleren en corrigeren voordat ze het formulier indienen.
  2. Efficiëntie: Fouten kunnen snel en gemakkelijk worden geïdentificeerd en gecorrigeerd, wat tijd bespaart voor zowel de aanvrager als de beheerder.
  3. Geldbesparing: Door het verminderen van de tijd die besteed wordt aan het corrigeren van fouten, kunnen zowel jij als je werknemers zich richten op meer productieve taken.

Het is essentieel om fouten bij het invullen van aanvraagformulieren tot een minimum te beperken om efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid te maximaliseren. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan e-mailadres valideren in formulieren.

De Gravity Forms Preview plugin, als onderdeel van de Gravity Perks bundel, biedt een eenvoudige en effectieve oplossing om dit te bereiken. Het stelt gebruikers in staat om hun ingevulde gegevens te verifiëren, wat leidt tot een vermindering van fouten en een besparing van tijd en geld. Voor iedereen die regelmatig met Gravity Forms werkt, is deze bundel zeker een waardevolle toevoeging.

Bekijk de Gravity Forms Preview submission add-on

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.